• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
ROC Dermatologic| Enydrial Extra Emollient body balm

ROC Dermatologic| Enydrial Extra Emollient body balm

Toen ik de mogelijkheid kreeg om deze bodybalm te mogen testen, kon ik dat niet weerstaan. Over het merk ROC Dermatologic hoor ik namelijk erg veel goede en positieve verhalen en ik wilde het ook wel eens proberen. Jullie zagen deze bodybalm al voorbij komen in de random favorieten van dit moment. Vandaag is het dan de beurt aan de review van deze speciale bodybalm. De bodybalm is speciaal voor (extreem) gevoelige huidjes en helaas val ik ook onder deze groep.

Indicatie: Deze bodybalm van ROC is voor de zeer droge en atopische huid van baby’s, kinderen en volwassen, van constitutionele oorsprong of veroorzaakt door behandelingen met medicijnen.

 Ik heb sinds mijn geboorte al last van eczeem en rond mijn tiende levensjaar is er ook astma en allerlei allergieën ontdekt.  Ik heb verschillende littekens door mijn eczeem en op sommige plekken is mijn huid erg dun geworden door het overmatig gebruik van hormoon-zalven op jongere leeftijd. Inmiddels is mijn eczeem iets meer onder controle dan vroeger, maar mijn huid blijft gevoelig en in de wintermaanden kan ik er nogal last van hebben.

De werking van de bodybalm: De etra emolliërende verzorgingsbalsem heeft een drievoudige werking:

 • De bodybalm verminderd onmiddellijk jeuk en huidirritatie, dankzij drie verzachtende werkstoffen (allantoïne, bisabolol en pathenol)
 • De bodybalm rehydrateert (hydratatie van de bovenste lagen van de opperhuid) de huid intens dankzij de combinatie van plantaardige oliën en glycerine
 • De bodybalm draagt bij tot het herstel van de beschadigde huidbarrière zodat deze opnieuw bescherming biedt tegen uitdroging en schadelijke invloeden van buitenaf, dankzij de essentiële vetzuren omega 3 en 6.

Ik had de bodybalm al een tijd in huis, maar ik zat te wachten op een weersverandering. Wanneer het weer drastisch verandert van zacht (10 graden) naar koud (rond het vriespunt) kan ik de klok er op gelijk zetten dat mijn eczeem en allergieën weer opspeelt.  Anders heeft het ook weinig nut om een bodybalm met een kalmerende werking te testen. Mijn huid op mijn benen, armen en rug werd steeds roder en droger. Ik heb een paar plekken op mijn lichaam waar mijn eczeem opspeelt en voor de rest laat de eczeem mijn lichaam gelukkig met rust.

Ervaring: Ik heb deze crème zo’n week lang getest en dus tijdens een periode dat mijn huid erg onrustig was. Het verschil tussen de werking van de crème voordat ik de crème gebruikte en tijdens het gebruiken van de crème is echt enorm. Ik had voordat ik de crème ging gebruiken vreselijke jeuk. Het jeukt soms zo erg dat ik gewoon echt niet meer weet waar ik het moet zoeken. Jeuk vind ik één van de ergste dingen. Wanneer ik de bodybalm op mijn huid had gesmeerd voelde ik gelijk verkoeling, echt heel erg verrassend! Mijn huid reageerde meteen erg goed op de crème en de jeuk verdween gelukkig.  Het is klinisch bewezen dat de huid wordt gekalmeerd en uit mijn ervaring kan ik ook echt zeggen dat het zo. Deze bodybalm is echt een verlichting voor mij in de periode van uitbraak van mijn eczeem. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om zo’n fijn product te testen. Ik heb de crème tweemaal per dag aangebracht en na een dag merkte ik al verkoeling en mijn huid werd met de dag rustiger en de jeuk verdween helemaal.

De bodybalm bevat geen parabenen, wordt zeer goed door de huid verdragen en deze bodybalm is getest bij atopische kinderen. Enydrial Extra-Emollient laat zich gemakkelijk aanbrengen en trekt  snel in. Je kan je na het insmeren met deze bodybalm gelijk aankleden en dat vind ik wel erg prettig. Met sommige crèmes sta je namelijk te blauwbekken in de badkamer omdat het minstens een kwartier duurt voordat het is ingetrokken. Met deze bodybalm heb je daar geen last van.

Pluspunten:

 • Een product wat ook echt goed werkt voor mensen met een zeer droge en atopische huid
 • Kalmerende werking
 • De bodybalm erg snel in
 • De bodybalm bevat geen parabenen en parfum

Minpunten:

 • Alleen verkrijgbaar bij de apotheek en online (Binnenkort wel verkrijgbaar bij Etos)
 • De prijs is niet bepaald budget €17,23
Tags: