• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur

Summer Food | Paprika salade met olijven en fetaBelessa.nl

Summer Food | Paprika salade met olijven en fetaBelessa.nl Summer Food | Paprika salade met olijven en feta

Ik ben echt gek op salades en ik kan het dan ook iedere dag of erger nog zelfs de hele dag dooreten. Zodra het maar een beetje warm wordt buiten eet ik het liefst salades. Je kan eindeloos variëren met diverse groentes, dressings of verschillende ingrediënten om je salade net wat lekkerder te maken. Ik maakte deze keer een frisse salade met gegrilde paprika, feta, munt, peterselie, olijven en allerlei andere kruiden. Ik ga meer recepten de komende weken publiceren met de tag #summerfood, dus mochten jullie daar benieuwd naar zijn, neem dan regelmatig een kijkje op mijn website!

Deze salade is heel erg snel te maken en kan je makkelijk even van te voren maken. Wel zal ik adviseren om de feta er dan op het laatste moment in te doen, omdat ik vind dat feta niet lang lekker blijft als je het te lang in een salade laat.

Benodigdheden:

 • 3 gekleurde paprika’s (stoplicht paprika’s)
 • 3 knoflooktenen
 • Een potje Feta & Olijven op olijfolie oliebasis
 • 1/2 peterselie
 • Paar takjes munt
 • Gedroogde (of verse) oregano
 • Peper
 • Limoen

Bereidingswijze:

Snijd de paprika’s in stukjes en grill deze in de pan met wat olijfolie. Voeg daar de drie knoflooktenen aan toe (in reepjes gesneden). Grill dit allemaal even lekker in de pan! Je zou ook de paprika’s gewoon ‘rauw’ kunnen eten, maar ik vind gegrilde groentes juist erg lekker. Laad de gegrilde paprikastukjes even afkoelen in de koelkast. Je zou de salade ook een dag van te voren kunnen maken.

Voeg de verse peterselie, munt en de oregano toe aan de salade. Ik vind het lekker om de peterselie nogal grof te snijden, maar ik kan mij voorstellen dat je het lekkerder vindt als het fijner is. Als laatste knijp ik er een limoen boven uit, doe ik wat verse peper erover heen en voeg  ik de olijven/feta op oliebasis eraan toe. Ik doe ook een beetje olie van het potje in de salade, omdat ik dat erg lekker vindt in de salade.

& smullen maar! Ideaal voor een warme zomer dag! Lekker voorbij een barbecue of bij een lekker stukje vlees.

Geplaatst in: Food
Tags: ,

1 reactie op “Summer Food | Paprika salade met olijven en feta”

  chucky1012
  19 juli, 2014

  Oeh deze salade ziet er zo lekker uit!
  Ik hou helemaal niet van warm eten nu het buiten zo snikheet is.
  Salades wel 😉

  Beantwoorden

E-mail me als er nieuwe reacties zijn.

E-mail me als er nieuwe berichten zijn.

Annuleren */]]>

 • Hi! Ik ben Kelly en wat gezellig dat je even een kijkje komt nemen op mijn website. Dagelijks vind je hier twee nieuwe artikelen over beauty, fashion, lifestyle, interieur, katten, food, persoonlijke artikelen en soms vind je ook wel eens een leuke video of vlog op mijn website. Neem er een lekker kopje thee bij en misschien wat lekkers en kijk lekker even rond tussen de ruim 1500 geplaatste artikelen. Enjoy!   Voor vragen, samenwerkingen of andere leuke mededelingen kan je mij mailen op kelly@belessa.nl

 • Home Over mij & de site Adverteren Contact
 • Zoeken op Belessa

 • Instagram @belessanl

 • Video

 • Sponsors

document.write(“”);]]>web analytics */]]> */]]> © Copyright Belessa.nl | Designed by Eunoia Studio

Tags :