• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Tomaten – paprika soep

Tomaten – paprika soep

Tomatensoep, dat wilde ik altijd al een keer zelf maken. Ik vind tomatensoep best lekker, maar ik maak altijd sneller groente- of kippensoep. Ik vind sowieso soep echt heel erg lekker en in het weekend had ik opeens trek in soep waardoor ik dus maar eens een keer wat ging proberen. Ik gooide allemaal diverse groentes door elkaar, ontvelde tomaten en kruidde balletjes met heel veel Italiaanse kruiden. Ik maakte deze lekkere tomaten- paprika soep, met een lepeltje crème fraiche om het net iets romiger te maken én omdat het er ook leuker uitzag 😉

Ingrediënten

 • 1,5 gekookt water
 • zes tomaten (ontveld)
 • 1 prei (gesneden)
 • 2 rode paprika’s
 • Basilicum / Oregano / of Italiaanse kruiden
 • Peper
 • 150 gram gehakt (of meer naar smaak)
 • Peterselie
 • Crème fraiche
 • Knoflook
 • Uitje

 Bereiding

Kruid de balletjes gehad met diverse Italiaanse kruiden en laat alles even goed intrekken. Zet een pan met kokend water op, kruis de tomaten én leg de tomaten even kort in het water. Je ziet het vel er vanzelf een beetje afkomen en dan haal ik ze eruit om het vel eraf te halen. Snijd de paprika, prei, ui in stukjes/reepjes en gril de groenten even in een grill-pan. Ik gebruik het water waar ik de tomaten  in heb laten ontvellen als basis voor mijn soep en gebruik daar 1,5 liter van. Doe daar de groenten en de tomaat in stukjes in en laat alles even 10 minuten koken. Mix alles even met een staafmixer of doe het net als ik in de blender.

Let vooral op met de blender dat je hem niet te ver vult, want dat had ik dus gedaan en toen ik de blender aanzette, zat het dus overal. (eigen moest die ook nog bij mijn onhandigheden). Doe daarna de soep weer terug in de pan en laat de balletjes even 10 minuten meekoken. Ik vind het lekker om even een lepel crème fraiche in mijn soep te doen en wat peterselie erover te strooien en nog wat zwart peper. Hoeft natuurlijk niet, maar dat is wel naar m’n smaak.

Mijn eerste Tomaten – paprika soep is erg goed gelukt en is gelukkig niet flauw, dat vind ik al snel bij tomatensoep, vandaar dat ik er nog wat extra groente doorheen heb gedaan. De gehaktballetjes met de Italiaanse kruiden zijn ook erg lekker!