Zomerse Chili Con Carne (Allerhande)
Zomerse Chili Con Carne (Allerhande)Belessa.nl Zomerse Chili Con Carne (Allerhande)
Ik kijk zo nu en dan eens in het blad de Allerhande of via de website of er nog leuke recepten zijn. Chili Con Carne vind ik echt heel erg lekker, maar het is momenteel veel te warm om dat te eten. Ik vind dat toch het lekkerst als het heel erg koud buiten is. De zomerse chili con carne vond ik zo’n top recept van de Allerhande, dat ik besloot om deze met jullie te delen. Dus ben je gek op Chili con carne of bonen? Dan raad ik je dit recept zeker aan! Het ziet er misschien niet zo lekker uit, maar het is wel echt heerlijk!
Ingrediënten:
- 5 zongedroogde tomaten in olie
- 1 rode ui
- 1½ teen knoflook
- 2½ tl picadillo
- 100 g coburgerham
- 1 groene paprika
- 800 g limabonen
- 600 g cannellinibonen
- 3 tastytomtrostomaten
Bereidingswijze:
- Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is.
- Snijd de ham in reepjes en de paprika in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee.
- Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.