• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Zalmfilet met pistache nootjes

Zalmfilet met pistache nootjes

Zalmfilet met pistache nootjes Zalmfilet met pistache nootjes

Een echte keukenprinses kan ik mijzelf niet noemen, maar dat neem niet weg, dat ik het niet leuk vind om in de keuken te staan. Ik vind het zelf erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen, mits er geen andere mensen blijven eten. Ik probeer liever samen met mijn vriend een nieuw recept uit, voordat ik andere mensen als proefkonijnen gebruik voor een nieuw recept. Al een tijd lang lag dit recept op de kast op uitgeprobeerd te worden en wij vonden het zo lekker dat ik het wel leuk vind om dit recept met jullie te delen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 75 gram pistachenoten
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels (platte) peterselie
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 400 gram Thaise roerbakgroenten
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 stukken (verse) zalmfilet van ongeveer 150 gram per stuk
  • 300 gram pandan rijst

Op de foto’s zie je hoeveelheden voor twee personen, aangezien wij met zijn tweeën zijn heb ik alles voor het gemak even gehalveerd.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de pistachenoten en hak ze fijn. Meng de Griekse yoghurt met de peterselie, limoenrasp, kerriepoeder en wat zout. Schep in een lage ovenschaal, de roerbakgroenten om met wat margarine, zout en een eetlepel limoensap. Wrijf de zalm in met zout, versgemalen peper en wat limoensap. Leg de stukken zalm tussen de groenten in en strijk het yoghurtmengsel erover uit. Strooi de pistachenootjes erover en schuif de ovenschaal de oven in. Bak de zalm en groenten in 2o tot 25 minuten gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de zalmfilet, groenten met de rijst. Zelf vind ik het lekker om er nog een simpele (komkommer) salade bij te maken!