• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Boek – 100 gelukkige dagen van Fausto Brizzi

Boek – 100 gelukkige dagen van Fausto Brizzi

Een titel die al langer op mijn ‘nog te lezen lijstje stond’ was deze: 100 gelukkige dagen van Fausto Brizzi. Een boek waar ik heel erg nieuwsgierig naar was, maar tegelijkertijd vroeg ik mij ook af of ’t boek niet ontzettend zielig was. Ik hoorde de naam steeds meer om mij heen en toen ik de prachtige recensie las van Dagmar, rekende ik meteen het boek af en een dag later begon ik met lezen. In het begin moest ik er even inkomen, maar later had de schrijver mij ook voor zich gewonnen én vond ik het spannend om te zien wat er de volgende dagen zou gebeuren in het leven van de hoofdpersoon: Lucio. Heel erg spannend zelfs en soms durfde ik amper te bladzijde om te slaan, maar tegelijkertijd werd ik helemaal in het boek vast gezogen. Ik kon niet meer stoppen met lezen. Wat vind ik van deze bestseller? Is het alleen maar een hype? 

Wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had? Lucio zwiert door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed. Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu? Lucio besluit om ondanks alles gelukkig te zijn. Om zijn kinderen mooie herinneringen te kunnen geven, en de goede kanten van het leven te vieren. Maar kan hij wel betekenis geven aan het laatste stuk van zijn leven zonder zijn echte liefde, Paola?

Wat als je nog maar 100 dagen te leven hebt en wat ga je dan allemaal doen?

100 gelukkige dagen. 100 klinkt eigenlijk normaal gesproken als een groot getal. 100 is was voor mij gewoon een groot getal.. Voor Lucio was dat het niet – en daardoor besefte ik mij hoe weinig 100 dagen eigenlijk is. Wat als je nog maar 100 dagen te leven hebt en wat ga je dan allemaal doen? 

Ik zou heel veel tijd doorbrengen met de mensen om mij heen en ik zou – hoe cliché het ook klinkt – toch een lijstje maken met dingen en plekken waar ik nog heen zou willen gaan. Het boek zit boordevol mooie levenslessen en ik merk gewoon weer hoe belangrijk het is om met de dag te leven. Ik leef ook met de dag, omdat ik heb geleerd dat het geen nut heb om je leven zo te plannen en uit te stippelen. Hoe graag een planner zoals ik, dat ook zou willen doen.

100 gelukkige dagen heeft mij aan het lachen gekregen met zijn gekke vergelijkingen en opmerkingen, maar ik was er af en toe ook van slag van. Een prachtig boek met heel veel grappige momenten, maar naar mate hij steeds minder dagen te leven had, hoe zwaarder ik het boek vond worden en de tranen rolde op een gegeven moment over mijn wangen heen. Een prachtig boek én zo mooi beschreven, niet altijd even zwaar beladen en zo nu en dan met een grapje. Stiekem heb ik wel trek in een donut gekregen haha. De donuts komen regelmatig voorbij in het verhaal!

100 gelukkige dagen is een bestseller van deze zomer. Heel veel mensen hebben hem al gelezen en waren super enthousiast. Ik ben niet altijd iemand die dan perse ook enthousiast ben over een boek, maar ik word er wel nieuwsgierig van als een boek een hype wordt. Boeken worden toch niets snel een hype, dus dan moet het echt wel bijzonder zijn. Het boek is ook echt prachtig én ik vind het ook een aanrader! De hype is wat mij betreft helemaal terecht.

Voor €17,99 kan het boek al van jou zijn!