• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Eerste indruk | Kobo Aura Edition 2 E-reader

Eerste indruk | Kobo Aura Edition 2 E-reader

Ik heb heel erg lang een Sony E-reader gehad maar helaas deed die van de week niks meer. Na enige research kwam ik uit op de Kobo Aura Edition 2 E-reader. Deze was door de consumentenbond in Oktober ’16  als beste getest en scoorde op andere review-sites ook heel erg goed. Ik had zelf nog geen ervaring met een Kobo en alleen maar met mijn Sony E-reader. De e-reader die ik had begon in de zomervakantie al wat kuren te krijgen met vast lopen, niet meer aangaan en hij is ruim 4 jaar meegegaan. In het begin heb ik hem heel intensief gebruikt en het laatste jaar iets minder doordat ik ook veel ‘echte boeken’ kreeg opgestuurd voor mijn blog. De e-reader daarentegen is niet gesponsord en heb ik zelf betaald.

Ik bestelde de e-reader in de ochtend en in de avond had ik hem al in huis, top! Ik heb dus maar een paar dagen zonder e-reader gezeten gelukkig. Ik wilde wel even goed uitzoeken of ik een goede aankoop deed. Ik vind het altijd best wel lastig met apparaten want ik wil wel iets wat goed is, fijn werkt en lang meegaat. Ik kwam dus uit op deze keuze.

Meer over de Aldus Kobo Aura Edition 2 E-reader: 

De Kobo Aura geeft de meest natuurlijke leeservaring. Deze handzame en lichte e-reader met schermverlichting stelt je in staat om altijd en overal te lezen. Natuurlijke leeservaring Met de Kobo Aura lees je net zo comfortabel als een papieren boek. Het 6 inch (15,24cm) scherm is een touchscreen dat je met 1 of 2 vingers kunt aanraken. Door de resolutie van 1024 x 758 met 212 dpi (212 puntjes per inch) worden de letters op natuurlijke wijze weergegeven alsof de letters gedrukt zijn op het scherm. Aldus bol.com

Kenmerken van de Kobo Aura

 • Water- & stofbestendig: nee
 • Schermgrootte: 6 inch (15,2 cm)
 • Schermresolutie: 1024 x 758 pixels
 • Schermverlichting: ja
 • Afmetingen (b x h x d): 113 x 159 x 9 mm
 • Gewicht: 180 gram
 • Opslagcapaciteit: 4 gb (tot 3.000 boeken)
 • Batterij-capaciteit: 2 maanden
 • Bestandsformaten: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ, CBR

De e-reader is zo ontzettend snel (helemaal in vergelijking met het oude ding van mij) en is zo licht. Ik heb gekozen voor de 6 inch en in het begin leek die best wel klein maar zo in gebruik vind ik hem perfect. Niet te klein, niet te groot maar gewoon erg fijn. Ik vind het lezen op deze Kobo erg rustig voor mijn ogen en je hebt gewoon niet het idee dat je op een scherm leest. Wat ik ook fijn vindt is dat er WiFi op zit maar ook de Comfort Light schermverlichting. Mijn andere e-reader had dat dus niet en kon ik nooit in het donker lezen. De Kobo heeft het dus wel en het is heel erg fijn! Handig als jij nog wat wil lezen in bed en je vriend allang al wil slapen. Ook ben ik wel eens vroeg wakker en vind ik het lekker om een paar bladzijdes te lezen. Eerst kon dat niet want dan moet altijd het licht aan.

Mijn eerste indruk van de Kobo Aura Edition 2 E-reader is heel erg goed. Ik vind het zeker een aanrader en voor €119 is die al van jou! 119 euro is misschien heel veel geld om in één keer uit te geven maar een gemiddeld boek is al snel 15 euro dus reken maar uit!

Ik vind het lezen in een echt boek zo op zijn tijd ook heel erg lekker maar een e-reader hebben is wel heel erg handig. Ik houd niet van sjouwen met onwijs veel spullen maar ik vind het wel prettig om op reis bijvoorbeeld een boek te lezen. Op deze e-reader kan 4GB aan boeken dat zijn er zo rond de 3000, dus uitgelezen raak je dan zeker niet! Ik heb er een rosé gouden hoesje bij gekocht omdat ik het wel fijn vind als ik hem veilig kan meenemen en kan opbergen in mijn tas.

Tags: