• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
Eerste indruk van de VivoFit

Eerste indruk van de VivoFit

Ik heb een testexemplaar ontvangen van de Garmin Vivofit. Wat is Vivofit precies? Het is een stijlvolle activiteitenmeter die is uitgebracht in meerdere kleurtjes en iedere stap bijhoudt die je doet.  ívofit is de enige activiteitsmeter die gebruikers voorziet van een automatisch gepersonaliseerd dagelijks doel, hun voortgang bijhoudt en hun waarschuwt wanneer het tijd is om te bewegen. Met een uniek, gebogen display, dat altijd aanblijft, toont vívofit aantal stappen, aftellen naar het doel, calorieën, afstand en tijd. De vervangbare batterij van de vívofit gaat meer dan een jaar mee, de vívofit is waterbestendig (50m). Ik was gelijk benieuwd hoeveel stappen ik nou eigenlijk op een dag zet en of ik mijn doelen zou halen. Vandaag mijn eerste indruk van de Vivofit, de uitgebreide review komt later nog online, als ik wat meer van het product heb getest en ik een uitgebreide review daarover kan schrijven. 

Garmin® vívofit™ — Een activiteitsmeter die iedere stap doet tellen

“Met vívofit introduceren we een activiteitsmeter die ‘beweegt op het tempo van het leven van iedereen’,” vertelt Dennis Herremans Product Manager Garmin Nederland. “Doordat de gebruiker uitgedaagd wordt door dagelijkse doelen en deze kan volgen. Ook kan de gebruiker de nachtrust volgen zonder dat deze iedere paar dagen opgeladen hoeft te worden. De vívofit is de activiteitsmeter die om iedere pols zou moeten zitten.”

Haalbare dagelijkse doelen:

Vívofit leert gebruikers over het huidige activiteitenniveau en stelt dan een haalbaar dagelijks doel op. Het houdt ook bij hoeveel calorieën er gedurende de dag verbrand worden. Als de doelen gehaald zijn, stelt vívofit het doel voor de volgende dag bij. Zodat langzaam maar zeker gewerkt wordt aan een gezondere levensstijl.

Ik had verwacht, doordat ik regelmatig aan het lopen ben op mijn werk, dat ik al heel snel aan het doel van 7500 stappen zou zitten. Dat vond ik eigenlijk nog vies tegenvallen, want tot nu toe heb ik maar één keer het doel gehaald van 7500 (toen haalde ik zelfs 10.000 en dat was tijdens een uurtje shoppen haha). Shoppen is dus prima voor, gegarandeerd heel veel beweging hihi ;). Ik moet toch maar wekelijks een uurtje door de stad gaan lopen.

Eerste indruk:

Ik vind het heel erg tof om te zien hoeveel ik nou daadwerkelijk beweeg. In de tijd dat ik de VivoFit draag heb ik nog niet hardgelopen. Hardlopen staat deze week op de planning (na een hele lange verplichte stop, vanwege mijn longen/benauwdheid) en ik ben erg benieuwd wat voor cijfers er dan zullen staan op de stappenteller. Wanneer ik te weinig beweeg /teveel stilzit achter de computer dan komt er een grote streep op mijn stappenteller te staan, zodat je weet dat het nú echt tijd is om te bewegen. De VivoFit houdt ook je slaap bij en ik kan al zien als je de Vivofit door middel van een usb synchroniseert met je pc, dat ik heel wat beweeg in mijn slaap. Ik had al een vermoeden dat ik niet heel erg stil ligt in mijn slaap, maar dat wordt nu dus bevestigd.

Ik vind het een erg leuk gadget, voor nu nog makkelijk in gebruik (daar later over in mijn uitgebreide review) en goed om te zien wat je nou daadwerkelijk op een dag beweegt.

Vívofit is verkrijgbaar in zwart, paars, grijsgroen, blauw en grijs. In de verpakking zit een small en large versie. Vívofit heeft een verkoopadviesprijs van € 119 (standaard versie) en € 149 (hartslagmonitor bundel) en is verkrijgbaar via de website.