• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Food | SintCupcakes mét schuddebuikjes

Food | SintCupcakes mét schuddebuikjes

Afgelopen donderdag is Tim 25 jaar geworden en ondanks dat hij het niet wilde vieren, heb ik toch mij maar even ‘uitgesloofd’ in de keuken voor hem. Ik maakte deze Sintcupcakes en hij heeft er van gesmuld! Ik probeerde eens wat nieuws uit en maakte een basisrecept cake, net een beetje anders voor een paar kleine cakjes, met heerlijke speculaas kruiden erdoor én ik versierde alles met heerlijke schuddebuikjes! Ondanks dat ik niets aan Sinterklaas doe, leek het mij leuk om toch wat lekkere recepten te delen voor de Sint. Niet ál te gezonde recepten, maar ach lekkers snoepen hoort een beetje bij de Sint.

Recept voor 12 cupcakes

Cupcakemix

 • 120 gram zachte boter
 • 120 gram kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 120 gram zelfrijzend bakmeel
 • Vanille aroma / essence (een paar druppels)
 • Speculaas kruiden naar smaak (ik ben er dol op het schud er lekker wat doorheen)
 • 2 tl bakpoeder

De cakejes alleen al zijn echt super lekker door de heerlijke koek/speculaaskruiden. Ik ben dol op koek/speculaaskruiden! Het geeft meteen zo’n lekker wintersgevoel en ik vind de geur van deze kruiden alleen al heerlijk. Daar mogen ze wel een douchegel van uitbrengen haha. Maar Hot Toddy is ook al lekker winters..

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg alle ingrediënten af voor de cupcakemix en voeg deze allemaal toe in een beslagkom. Ik mix alles even goed met een handmixer, tot het een mooi geheel is. Mix niet te lang, want daar word je cake niet lekkerder op en kan je cake zelfs wat ‘taai’ worden. Voeg de speculaaskruiden naar smaak toe. Ik vind het heel erg lekker, dus ik heb lekker wat er ingestrooid! Mijn cakejes zijn nog best wel bol geworden en dat terwijl ik de cupjes maar voor de helft gevuld had. Je gebruikt zelfrijzend bakmeel, dus de cakejes komen nog omhoog in de oven.  De cakejes kunnen nu voor zo’n 20 tot 25 minuten in de oven.

Botercrème

 • 125 gram zachte boter
 •  Zakje vanille suiker
 • 100 gram poedersuiker
 • Speculaaskruiden
 • Schuddebuikjes als garnering

Mix de vanille suiker, boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel. Voeg naar smaak nog wat speculaaskruiden toe en roer alles nog even goed door. Ik ben nooit zo goed in het maken van mooie toefjes en ik heb mij deze keer er ook echt niet aangewaagd. Ik heb de botercrème er gewoon lekker rommelig opgesmeerd. Voeg voordat je de cakejes wil gaan eten nog wat lekkere schuddebuikjes toe!  Hmm echt genieten en nog makkelijk te maken ook!

Tags: