• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Food | ‘Sterrencake’

Food | ‘Sterrencake’

Ik kondigde het al aan dat er ook wat kerstrecepten zouden aankomen en vandaag trap ik af met het eerste kerstrecept. Ik maakte een basiscake (zal voor de zekerheid ook het recept nog delen) en maakte het af met rolfondant en marsepein. Nu ik de foto’s weer zie krijg ik er weer trek in én ik was stiekem een beetje trots op mijn eigen resultaat. Ik rommelde wat aan en deze ‘Sterrencake’ is het resultaat.

Basisrecept Cake:

Je kan natuurlijk ook je cake maken met een cakemix, maar je kan het net zo goed zelf maken. De meeste ingrediënten zal je toch wel in huis hebben.

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel (of als je dat niet in huis hebt: 200 gr bloem + 1 tl bakpoeder + een beetje zout)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren

Verwarm de oven voor op 165 graden en plaatst de cake voor zo’n 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor de ‘versiering’:

Witte rolfondant (te koop in een bakwinkel of bij Xenos) en blauwe marsepein. Je kan natuurlijk ook andere kleuren gebruiken, maar ik vond het wel erg leuk om blauw/wit te gebruiken in plaats van de standaard kerstkleuren.

Het rolfondant kan je het beste van te voren even goed kneden zodat het wat zachter wordt en het bewerkbaar wordt. Hetzelfde geld voor het marsepein. Het is vaak erg hard, maar op een gegeven moment wordt het goed kneedbaar. Het rolfondant heb ik uitgerold met wat poedersuiker, zodat het ook niet op het aanrecht blijft plakken. Wanneer de cake goed is afgekoeld kan je gaan werken met het rolfondat en het marsepein. Het rolfondant heb ik in delen aangebracht op de cake (eigenlijk kon ik beter nog een botercrème eronder doet, dat blijft net wat beter kleven)

Ik vind de sterrencake echt ontzettend goed gelukt en mooi geworden. En hij is ook nog eens erg lekker! Volgende keer gebruik ik wel iets van botercrème zodat het fondant net wat beter blijven kleven. Zijn jullie al de keuken ingedoken om iets voor de kerstdagen uit te proberen?

Tags: