• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Gezonde Meloen/Munt smoothie

Gezonde Meloen/Munt smoothie

Ik vind fruit, fruitdrankjes en smoothies echt heel erg lekker. Mijn favoriet is iets met kokos, mango of aardbei, maar ik vind het heel erg leuk om zo nu en dan eens een andere combinatie te proberen. Vorig jaar was ik meer van de groene smoothies, maar die heb ik eigenlijk alweer een tijdje niet gemaakt (note to myself: weer eens een groente smoothie maken). Ik kocht voor Simba (ja dat is m’n kat haha) een galia meloen, omdat ze daar groot fan van is. Aangezien ze drie stukjes meloen eet. Ik maakte een Gezonde Meloen/Munt smoothie!

Ik wilde weer eens een andere smoothie proberen dan de standaard combinaties die ik meestal maak. Ik gooi er meestal aardbeien in, omdat dat één van de allerlekkerste fruitsoorten vind. Mango is ook super lekker in een smoothie en ik ontdekte laatst een watermeloen smoothie.

  • Smoothie voor twee personen: 
  • Halve meloen (ik kies voor de super zoete Galia)
  • 125 gram Griekse yoghurt (zo’n klein bakje uit de supermarkt)
  • 8 blaadjes munt (en nog een takje voor de garnering
  • Halve citroen
  • Halve limoen

Ik heb alles in een blender gedaan en in een Maison Jar gedaan en opgevrolijkt met een blaadje munt erop én een gekleurd rietje. Ik vind de verdeling van de meloen, het zure van de citroen & limoen, de heerlijke smaak van de Griekse yoghurt en de munt precies goed zo. Je moet wel oppassen met het toevoegen van munt, ik zou niet veel meer toevoegen aangezien munt heel erg sterk kan zijn. De Maison Jar is afkomstig van de Hema én de gekleurde rietjes van Xenos!