• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
Hema – Bye Bye Eye makeup Remover Lotion

Hema – Bye Bye Eye makeup Remover Lotion

De Bye Bye Eye makeup Remover Lotion van de Hema stond al een hele lange tijd op mijn ‘nog te proberen’ lijstje. Ik had hem al een paar keer in mijn handen gehad, maar toch weer terug gelegd onder het mom dat ik genoeg reinigers in mijn kast had staan. Ik bleef er toch nieuwsgierig naar en schreef deze remover op mijn Secret Elf Surprise wishlist. Ik probeerde diezelfde avond dat ik de remover heb gekregen hem meteen uit en de afgelopen dagen ook. Ik was al eerder fan van een vettere remover zoals deze van The Body Shop of gewone pure kokos.  Ik vond het ook wel makkelijk om een vettere remover te hebben die gewoon even snel op een watje kan én dat ik daarna als laatste stap alles even schoonmaak met micellair water. Hema – Bye Bye Eye makeup Remover Lotion is een nieuwe ontdekking in mijn routine en ik vind het makkelijk als ik éven snel mijn make-up wil verwijderen. De cleansing butters of kokosolie vind ik meer prettig om onder de douche te gebruiken om dan gelijk al mijn gezichtsmake-up te verwijderen. Tijd voor een review van de remover lotion van Hema!

Verpakking

De verpakking is heel erg simpel en helemaal Hema vind ik. Door het lettertype door het gebruik van het flesje vind ik het echt typisch Hema. Helemaal niets mis mee, want Hema is één van mijn favorieten winkels, die lekker alles heeft wat ik vaak nodig heb op dat moment. Hema heeft de laatste jaren wel grote sprongen gemaakt op het gebied van verpakkingen. Het ziet er jonger uit, sprekender en gewoon niet meer zo oubollig. Ik vind het prettig dat de verpakking doorzichtig is en je gewoon ziet wat er in het flesje zit.

Hema – Bye Bye Eye makeup Remover Lotion

De Hema – Bye Bye Eye makeup Remover Lotion is een 2 fasen reiniger die bestaat uit een olie laag en een laagje water. Ik vond het als kind heel erg leuk om dit soort flesjes in de winkel even te schudden om te kijken of de twee lagen uit elkaar gingen of juist gingen mengen. Ben ik de enige die dat vroeger leuk vond om te doen? De remover lotion is dus op basis van een olie. Ik vind het wel prettig om mijn make-up grondig te reinigen met een vettig product, zoals een olie dus. Ik gebruik geen waterproof make-up, maar ik heb het natuurlijk wel even getest.

Wanneer ik mijn gezicht reiniger met deze remover lotion en ik draag alleen maar ‘gewone’ make-up dan heb ik het idee dat mijn make-up goed van mijn gezicht afgaat en het op een milde manier gaat. De remover voelt prettig aan op de huid en bevat geen geur. Waterproof make-up wordt lastiger verwijderd met deze remover lotion en ik merk dat ik wel iets harder moet boenen en er toch wat restjes mascara achterblijven op mijn wimpers. Deze remover is dan ook niet bedoeld voor waterproof make-up, maar ik was gewoon benieuwd of de remover de mascara verwijderd kreeg.

Ongeacht welke reiniger ik gebruik, als laatste stap gebruik ik altijd Niveau Micellair water om nog even over mijn gezicht aan te brengen. Er zit altijd nog wel iets van mascara, foundation of andere viezigheden op het watje. Anders zou je daarmee je bed in stappen én ik wil dat mijn gezicht echt goed schoon is.

Mijn huid en oogleden zijn wel iets vettig na het gebruik van de remover, maar ik voorkom dat ook door daarna nog een watje micellair water over mijn gezicht te halen.

Conclusie: 

Ik vind de Bye Bye Eye make-up remover een fijne remover, die mijn oog make-up makkelijk verwijderd. Ik vind het erg prettig dat mijn make-up wordt verwijderd op een milde manier en dat de remover geen heftige geur verwacht. Een prettige budget remover van Hema! Wel moet je van 2 fasen reinigers houden en een klein beetje een olieachtig laagje op je huid niet zo erg vinden. Ik heb een redelijk gevoelige huid en kreeg geen last van deze remover.

De Hema – Bye Bye Eye makeup Remover Lotion kost €1,75

Tags: