Herfst recept #3 Appelflapjes
Dit ‘recept’ is natuurlijk niet per definitie alleen maar een recept voor de herfst, maar ik vind het wel een echt herfst-ding. De geur van kaneel die er vrijkomt als je de appelflapjes bakt, dat is gewoon voor mij een echte herfstgeur. Herkennen jullie dat, dat ik alles met kaneel echt iets voor de herfst vindt? Vandaag een simpele snack, een echt recept kan je het namelijk niet noemen. Het is alleen wel iets wat ik met jullie wil delen, want ik vind dit echt om te smullen.
Voor 5 appelflappen
5 plakken bladerdeeg
1 appel
handje rozijnen
Suiker naar smaak
Kaneel naar smaak
1 ei
Haal vijf (of meerdere als je het recept gaat aanpassen) uit de vriezer. Verwarm de oven op 175 graden en haal de roosters eruit. Begin alvast met het snijden van een appel in hele kleine stukjes. Een mix van één appel, handje rozijntjes, kaneel en suiker op een bladerdeeg plakje gelegd. Ik heb er voor gekozen om de versie zonder roomboter te nemen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen, als je de dat lekker vindt om de roomboterversie te nemen.
Wanneer je de mix erop legt (in het midden erop leggen) vouw je de punten naar elkaar toe, zodat er een driehoek vorm ontstaat van je bladerdeegvel. Vervolgens druk je de punten er goed op elkaar, dat de appel/rozijnen vulling er niet gelijk weer uitvalt. Smeer de bovenkant van de appelflap even in met een geklutst ei, zodat de bovenkant lekker bruin wordt. Op de bovenkant kan je nog wat suiker strooien, zoals ik heb gedaan op de foto’s.
Leg een vel bakpapier op het een rooster van de oven en plaats de appelflappen erop. Binnen 20 minuutjes zijn ze klaar, heerlijk om lekker bij een kopje herfstthee te eten, of met een heleboel slagroom er boven op. Het is dat geen slagroom in huis had, anders wist ik het wel 😉