Herfstcake met appel & speculaaskruiden
Wanneer het regenachtig weer is buiten vind ik het heerlijk om lekker in de keuken te staan. Uitgebreid te koken zoals iets met rundvlees wat lang moet koken, maar ook een lekkere cake. Ik maakte op m’n vrije dag deze lekkere herfstcake met speculaaskruiden, appel en amandelschaafsel. Super makkelijk en heel erg lekker!
Ingrediënten
- 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 goudreinet of een andere grote appel
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel (of 200 gram bloem + 1 theelepel bakpoeder en een snufje zout)
- 200 gram kristalsuiker (of 100 gram kristal- en 100 gram basterdsuiker)
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 50 ml melk
- 3 theelepels koek en speculaaskruiden
- theelepel kaneel
- 1 zakje vanille suiker
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de cakevorm in. Snijd de appel in kleine stukjes. Klop de zachte boter, de speculaaskruiden, het kaneel, de suiker en de vanille suiker tot een glad geheel. Voeg één voor één de eieren toe totdat de eieren helemaal zijn opgenomen in de mix en mix dan de 50 ml melk er doorheen. Voeg rustig aan het meel toe en mix alles even goed door. Als laatste kan je de stukjes appel even met een spatel erdoorheen roeren. Doe de cakemix in de vorm en strooi het amandelschaafsel eroverheen! Tijd om de cake voor 60 minuten af te bakken in de oven. De geur van appel, kaneel en speculaaskruiden vult langzaam lekker de kamer! Waar je wel op moet letten is of de cake niet te donker wordt aan de bovenkant, dan zou je de cake eventueel met aluminiumfolie kunnen afdekken.
De Herfstcake met appel & speculaaskruiden vind ik echt heel erg lekker! Ik had zelf alleen maar kristalsuiker gebruikt, maar om de kleur van de cake net nog even iets donkerder te maken. Ik vind hem heel erg lekker en fris door de appelstukjes en lekker herfst-proof.