• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Je leven in een perfecte witte instagram feed

Je leven in een perfecte witte instagram feed

Er is iets waar ik al een tijdje over nadenk. Ik ben natuurlijk actief op instagram, snapchat, op mijn blog en op allerlei andere social media kanalen. Je straalt een persoonlijkheid uit op internet, door je foto’s, door je schrijfstijl, maar ook door alles wat je online zet. Ik vraag mij wel eens af of ik anders overkom op mijn blog dan in het echt. Op events denk ik ook wel eens wat zullen mensen wel niet van mij denken, maar ik vind dat nog een gezonde gedachten. Voor de rest ga ik gewoon weer lekker mijn gang. Ik denk niet dat anders ben op mijn blog als ik het echt. Tuurlijk zijn er dingen die ik niet deel en liever gewoon voor mijzelf houd omdat ik gewoon ook een beetje privacy wil met te persoonlijke dingen. Dat is het mooie van je eigen blog hebben. Jij bepaalt wat je wel en niet wil delen. Daarnaast is het ook een valkuil, het zelf bepalen wat je wel en niet wilt delen. Je leven in een perfecte witte instagram feed bijvoorbeeld, of alleen maar opgeruimde plekjes in je interieur. In een witte instagram feed staat alles mooier, krijg je meer volgers en deel je misschien ook allemaal dingen die niet bij je passen. Je kan zelf zo dusdanig alles bij elkaar passen en matchen dat het oogt als perfectie.

Ik vind een persoonlijkheid belangrijk achter een blog. Tuurlijk volg ik blog voor mooie plaatjes, een fijne lay-out en leuke stukjes. Ik vind alleen de persoonlijkheid die ‘om een blog heen hangt’ het allerbelangrijkste. Ik vind het heel erg leuk om de persoonlijkheid te ontdekken en dat is iets waardoor ik heel vaak op een blog blijf hangen. Daarnaast vraag ik mij ook wel eens af hoe de bloggers dan in het echt zijn en de mensen die ik heb mogen ontmoeten zijn allemaal heel erg leuk en lief.

Er komen steeds meer verhalen naar buiten over de ‘nepheid van instagram, social media en blogs’. Er worden alleen maar perfecte plaatjes geschoten voor een outfit en vervolgens wordt de outfit weer omgewisseld voor nog drie outfits. Het is iets waar ik mij toch wel zorgen om maak dat er zo wordt geleefd voor het maken van de perfecte foto’s. Is het nou zoveel waard als iedereen je gaat volgen om je perfecte feed? Om de beste blogfoto’s? Dat je je in allerlei bochten moet wringen om jezelf maar te blijven overtreffen met het maken van perfecte matchende plaatjes? Je deelt toch dingen met andere omdat je het leuk vindt? Of omdat je ergens enthousiast over bent waar je op dat moment bent?

Ik ben ook wel eens trots op mijn foto’s en ik deel deze dan ook heel graag! Ik ga alleen niet iedere foto in dezelfde filter uploaden, liefst met een mooi wit randje eromheen en de kleuren die in je hele feed terugkomen. Ik wil met alle kanalen, accounts en met mijn blog overkomen zoals ik echt ben. Ja tuurlijk heb ik ook wel eens foto’s met een witte achtergrond en maak ik de foto’s ook wel eens wat helderder omdat ze zo net wat lekkerder uitkomen. Maar alles totaal matchen? Dat vind ik ook maar een gedoe.

Ja, ik heb geen perfecte instagram feed en het gaat mij ook niet lukken. Ik doe er ook geen moeite voor en dan maar wat volgers minder. Ik deel de dingen die ik leuk vind en volg ook graag mensen die leuke dingen doen in het leven en ze uit enthousiasme dingen delen op hun blog of op social media. Ik vraag mij echt af of mensen gelukkig worden van continu vergelijken, matchen en dan pas online zetten van een paar foto’s. Hoe echt is Instagram, blogs en andere social media kanalen? Volgen wij alleen maar mensen die de hele dag bezig zijn om alles te matchen? Ik vraag mij het steeds vaker af!

Tags: