• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Het meisje in de trein

Het meisje in de trein

Je kent haar niet. Maar ze weet precies wie jij bent. Het meisje in de trein , de titel waar ik al een paar weken eigenlijk niet omheen kon. De thriller van het jaar wordt het boek ook wel genoemd – en ik als groot liefhebbers van thrillers – moest dit boek natuurlijk ook lezen. Kon niemand mij vertellen dat ik dit boek niet moest gaan lezen voordat ik wilde gaan slapen? Met ‘Jess en Jason’ nog in mijn hoofd wilde ik eigenlijk mijn nachtrust wat korter maken door verder te lezen.. Ik was meteen compleet verslaafd en het enige wat ik wilde is weten wat er precies aan de hand is. 

Meer over het meisje in de trein – van Paula Hawkins 

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoeld at ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven is – in Rachels ogen – perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met die zaak te bemoeien?

“Dol op thrillers die je zo meenemen in het verhaal dat je de wereld om je heen vergeet”

Ik ben dol op thrillers en vooral op thrillers die je zo meenemen dat je de wereld om je heen even vergeet. Dankzij Paula zal ik nooit meer gewoon normaal voor mij uit kunnen staren in de trein, ik zal maar eens wat beter om mij heen kijken. Het verhaal is echt ontzettend spannend, verslavend en je kan het makkelijk in één dag uitlezen. Lees het vooral niet vlak voordat je gaat slapen, want het is zo verslavend dat je vanuit je bed weer verder wilt gaat lezen. Het einde is totaal onvoorspelbaar, steeds dacht ik én nu weet ik wie de daders is, tot ik weer verder ging lezen en mijn gedachtes weer een hele andere kant opgingen.

Ware hype

Het boek is een ware hype over de hele wereld heen en staat op Amerika en Engeland op nummer van de bestsellerlijst. Dit is echt een boek wat je gelezen moet hebben en ik ben erg benieuwd naar de verfilming, aangezien de filmrechten aan Dreamworks zijn verkocht.

Voor de mensen in deze wagon ben ik één van de velen. Ik doe als iedereen: reis naar mijn werk, maak afspraken, tik op mijn telefoon. Zo zie je maar.

4 gedachten over “Het meisje in de trein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *