• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
Kiko – 4 clicks oogschaduw palette

Kiko – 4 clicks oogschaduw palette

Net als bij MAC kan je bij Kiko zelf oogschaduwpalette samenstellen en toen ik daar laatst was, was ik daar dus heel erg nieuwsgierig naar. Ik heb een MAC Pro 4 palette en die gebruik ik heel erg graag. Ik koos dus ook bij Kiko voor een palette met vier en ik heb mijn ogen uitgekeken naar alle prachtige tinten. Ik vind het concept heel erg leuk en het is ook een stuk goedkoper dan MAC. Tevens was ik dan ook erg benieuwd naar de kwaliteit van de oogschaduws van Kiko.

Clics Systeem 

De oogschaduws die in het Clics Systeem geklikt kunnen worden heten ‘Infinity Eyeshadows’ en je kan kiezen uit 96 kleuren oogschaduws. Je kan kiezen voor diverse palettes (1,3,4,9 of 24) en ik koos dus voor een palette met vier. Dat vind ik altijd een mooi maatje en kan je ook nog wat kanten op met een ooglook.

De verpakking is basic, maar gewoon degelijk. Het palette (en de oogschaduwpans) ogen groter dan ik had gedacht. 2,0 gram per oogschaduw en dat tegenover MAC met haar 1,5 gram per pan!

Je koopt dus een palette los (€5,90 voor een palette waar er vier in kunnen) en je kiest dus vier kleuren oogschaduw uit (€4,90 p.s.) Ik koos voor een beige highlighter, een peachytint, een donkerrode en een mooie paarse.

De kleuren zien er echt heel erg goed uit, de swatches zijn vol pigment, maar wat mij wel opvalt is hoe poederig de tinten zijn. Enorm poederig en dat is wel echt oppassen met het aanbrengen en vooral met de donkere tinten. Dat maakt het ook wel dat de kleuren op de oogleden iets sneller vervagen.

Ik vind de kleuren echt goed gekozen en ik vind ze ook mooi matchen met mijn blonde haren. Wel vind ik het prettig om een ooglook te maken en daarna foundation aan te brengen, omdat ik merk dat – ondanks het goed aftikken van mijn kwast – er heel veel fallout op mijn gezicht terecht komt van de oogschaduw. De oogschaduws zijn heel erg poederig én ik zou niet te enthousiast gaan blenden, want dan wordt het meer één kleur op je oog. Mijn mening is er over verdeeld, van mij mogen de oogschaduws nog wel iets gepigmenteerder en minder poederig, dat werkt gewoon net wat prettiger.

Tags: