Kruidvat Cleansing Gezichtsschuim

Ik had een lange tijd een favoriete face wash, namelijk de Himalaya face wash gebruikt. Deze face wash is in korte tijd een echte favoriet geworden. Tijd om deze face wash van het eigen merk van Kruidvat uit te proberen. 

De verpakking ziet er erg simpel uit, maar ik vind het prima. De verpakkingen van Kruidvat ogen allemaal erg simpel, maar op één of andere manier springen de verpakkingen tussen alle andere kleurrijke merken er wel uit als je voor het schap staat bij de drogist. Ik vind het erg handig dat het in een tube zit. De tube heeft ook een klein gaatje, waardoor je makkelijk kan doseren hoeveel je op je hand wilt hebben.

Wanneer gebruik je een face wash? Ik gebruik iedere ochtend een face wash onder de douche. Ik heb in de ochtend geen zin om met reiningsdoekjes, of met een watje met lotion aan de slag te gaan. Tussen het haren wassen en benen scheren door, masseer ik mijn gezicht met deze face wash. Ik had de geur van de face wash natuurlijker verwacht, maar de alcohol in het product komt duidelijk naar voren. Dit kan wel als storend worden ervaren.

Er is alcohol en parfum aan het product toegevoegd en verder op lees ik ook nog dat er SLS in het product zit, dat zijn niet de beste ingrediënten die een face wash kan hebben. Deze producten kunnen de huid ook uitdrogen of het trekkerig laten aanvoelen. Kruidvat beloofd dat het de huid niet trekkerig maakt, maar als ik deze ingrediënten zien kan ik het mij niet voorstellen dat het niet gebeurt. Ik had het liever allemaal wat natuurlijker verwacht.

Het trekkerige gevoel krijg je wel na het wassen van je gezicht met deze face wash. Wanneer ik na het douchen mijn gezicht heb ingesmeerd met mijn dagcrème verdwijnt dat trekkerige gevoel. De amandelolie en de pro vitamine 5 zorgen ervoor dat de huid zacht aanvoelt, reinigt tot diep in de poriën en zorgt er voor dat de huid niet uitdroogt.

Ik heb van mijzelf vrij grote poriën en deze zijn vooral zichtbaar op mijn kin. Ik gebruik deze face wash nu ruim twee weken en ik merk dat mijn poriën op mijn kin verdwijnen, wat ik zeker een positief punt vindt en het trekkerige gevoel wat ik onder het douche ervaar, maar voor lief neem.

De face wash schuimt licht tot middelmatig. Wat mij wel opvalt is dat het net lijkt alsof de face wash een shimmer bevat, want de zilverkleurige substantie lijkt net wat te glitteren in het licht. Er zijn voor de rest geen glitters te bekennen.

De prijs voor deze face wash is €2,16 en is dus te koop bij Kruidvat.

14 Reacties

 1. 23 februari 2013 / 08:18

  Ik heb hem ook, en vind hem ook ideaal voor onder de douche smorgens!

 2. 23 februari 2013 / 08:20

  Jammer dat het je huid trekkerig maakt- ik denk dat ik te zijner tijd een ander alternatief voor mijn bijna opgemaakte Himalaya facewash ga zoeken.

 3. 23 februari 2013 / 10:05

  Ahh, hier ben ik zo nieuwsgierig naar! Wil ‘m zelf ook nog proberen.

  De Himalaya facewash is in jouw woonplaats te krijgen hoor, in dat natuurwinkeltje naast Goemans!

  • 23 februari 2013 / 12:17

   Ik dacht echt dat het alleen maar op het internet verkrijgbaar was, wat dom van mij hihi! Volgende keer maar snel halen dan!

 4. 23 februari 2013 / 10:41

  Hmm, jammer dat er toch best wel veel slechte ingrediënten in zitten.

 5. laura
  23 februari 2013 / 11:23

  Himalaya is gewoon bij de tuinen verkrijgbaar en vaak zijn er aanbiedingen voor.

  • 23 februari 2013 / 12:16

   Ik dacht dat het alleen maar verkrijgbaar was op de site! Wat een opluchting! Thanks Laura!

 6. 23 februari 2013 / 13:32

  Ik heb uit dezelfde serie de sensitive cleaning lotion. Een keer op een blog over gelezen en sindsdien gebruik ik hem. Eerst maakte ik mijn ogen altijd schoon met van die make-up remover pads maar dat voelde vaak wat branderig aan achteraf. Dit is echt fijn voor je huid en haalt de make-up goed weg.

 7. 23 februari 2013 / 13:57

  Klinkt fijn, ik gebruik die van Nivea. Ook een aanrader!

  • 23 februari 2013 / 23:52

   Die van Nivea wil ik ook eens proberen! Maakt die je gezicht niet zo trekkerig na het gebruik ervan?

   • 1 april 2013 / 20:23

    De roze versie van het Nivea gezichtsschuim is oké, zonder alcohol en parfum.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx