• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Lekker feestelijk ontbijt met Kookexpert

Lekker feestelijk ontbijt met Kookexpert

Voor mij bestaat kerst niet alleen maar uit samen zijn, cadeautjes voor elkaar regelen, maar ook om lekker met zijn alle wat bijzonders te eten. Er wordt regelmatig heel veel moeite gedaan voor het diner, komen lekker mensen bij jou eten of ga je juist eten bij andere mensen. Ik vind het wel heel erg leuk om wat extra aandacht een lekker ontbijtje te besteden. Dit is bijvoorbeeld heel erg leuk om tijdens de feestdagen of in de kerstvakantie te maken voor iemand.

Ik maakte lekkere banaan-ei pannenkoekjes met bramen-compote. Super simpel, maar wel feestelijk om de pannenkoekjes als pakketjes te serveren. Dit vind ik heel erg lekker en ik zou heel erg blij worden als iemand dit voor mij zou maken. Ik eet heel graag pannenkoeken als ontbijt en ben ook helemaal blij als ik in een hotel ontbijt en ik pannenkoeken mag eten.

Wat heb je nodig?

  • 12 bramen
  • Wat (riet) suiker naar smaak
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • Wat kaneel naar smaak
  • Grillpan
  • Steelpannetje

Deze gerechten zijn gemaakt in twee prachtige pannen die ik heb ontvangen. Ik heb de bramen (gewoon uit de diepvries) bevroren in de steelpan gelegd. Dit heb ik lekker even laten koken met wat rietsuiker tot de meeste bramen stuk gekookt waren. Ik heb het zelf niet gepureerd omdat ik het wel lekker vind dat je af en toe nog een halve braam op je pannenkoek hebt zitten.

Kluts 1 ei in een bekertje, strooi er wat kaneel door en brak er een banaan doorheen en dat is alles wat je voor het ‘pannenkoeken-beslag’ moet doen. Bak vervolgens meerdere kleine pannenkoekjes en dan kan je ze serveren! Ik vond het voor de kerstgedachte wel heel erg leuk om de pannenkoekjes in de pakken.

De twee pannen die ik heb mogen ontvangen zijn heel prettig in gebruik. Het design vind ik echt heel erg tof en ik vind ze heel erg luxe ogen, maar aan de andere kant hebben ze ook een beetje een ouderwetse uitstraling en ze doen mij ook een beetje aan Griekenland denken door de kleurencombinatie. De pannen zijn van het merk Risoli en dat is voor mij nog onbekend. Ik heb hele goede ervaringen met het fijne steelpannetje. Ik vind het makkelijk dat je sausjes of compote makkelijk in de pan kan opwarmen zonder dat het snel aankoekt / aanbrandt. De grillpan kan je voor heel veel dingen gebruiken. Ik heb er bijvoorbeeld ook al lekkere vis, kip en nu ook dus pannenkoekjes in gebakken.

Tags: