• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Lelijk met bril op? Je bent mooi zoals je bent!

Lelijk met bril op? Je bent mooi zoals je bent!

Naar aanleiding van dit artikel en mijn nieuwe bril van Specsavers kreeg ik meerdere reacties over dat mensen het knap vinden dat ik mijn mét bril op het internet durf te laten staan. Ik was het meest geschrokken van reacties en opmerkingen van jonge meiden die gepest worden omdat ze een bril dragen. Ik was vroeger zelf ook bang voor reacties van andere mensen, waardoor ik lange tijd mijn bril niet op heb gedurfd in het openbaar en in de eerste jaren eigenlijk teveel van school heb gemist, omdat ik gewoon het bord niet kon lezen. Ik wil met dit artikel weer even iedereen met beide benen op de grond zetten. Iemand lelijk noemen omdat die een bril draagt? Je onzeker wordt omdat je een bril draagt? Draag je bril met trots! Je bent mooi zoals je bent.

Zet ‘m op

Ik heb al jarenlang hele slechte ogen en ik zat vaak met mijn gezicht zowat in de tv omdat ik het dus anders niet kon volgen. Als iemand vroeg heb je slechte ogen? Dan zei ik doodleuk, nee hoor ik zit gewoon graag helemaal voor de tv..

Op school kon ik het bord niet lezen, maar omdat ik ‘stoer’ wilde zijn ging ik ook lekker achterin zitten. Ik heb daardoor hele lessen gemist en haalde daardoor ook regelmatig slechte cijfers. Op de middelbare school ben je al heel erg bezig met denken wat mensen van je vinden en ik vond het eng om met mijn bril naar school te gaan. Ik durfde helemaal los te gaan met kleding en make-up en kwam rustig in een knalroze outfit naar school. Het was mijn eigen angst waardoor ik het gewoonweg niet durfde en jarenlang zag ik dus gewoon vrij weinig. Als ik met de bus naar school ging, stapte ik alleen op een bepaalde halte op, omdat daar de bus om de hoek kwam en ik het nummer kon lezen. Daarvoor moest ik wel even lopen, maar bij de bushalte van school kwam de bus van heel ver en kon ik het nummer niet lezen op de bus..

Op mijn vijftiende verdiende ik mijn eigen geld en ging meteen naar de opticien om lenzen aan te schaffen. Deze droeg ik dan ook de hele dag en het liefst nog in de nacht, want die bril ging nog steeds niet op naar buiten.

Ik ben nooit gepest om mijn bril, maar ik was gewoon bang om met bril gezien te worden. Zouden ze mij met bril nog wel leuk vinden? Ik was bang om anders te zijn met bril, maar toen ik mijn bril een keer droeg toen ik een jaar of 16/17 was naar mijn werk, merkte ik dat mijn gevoel overdreven was. Er kwamen wel opmerkingen van ‘Ik wist niet dat je een bril had’ en ‘Wat staat die bril je goed zeg’. Ik vind mijzelf nog steeds heel erg stom dat ik lessen heb gemist, slechte cijfers heb gehaald etc. Mocht je een bril nodig hebben of in de kast hebben liggen en je wilt hem niet dragen. Zet je bril alsjeblieft op! Je bent leuk zoals je bent! En maak niet dezelfde domme fouten als die ik heb gemaakt. Het heeft mij weer heel wat tijd gekost om dingen in te halen die ik heb gemist. Uiteindelijk is het goed gekomen en heb ik een HBO diploma, maar het heeft mij wel een langere weg, veel tijd en geld gekost..

(foto: http://jonger.nu/)

Ik vond het verschrikkelijk om reacties te lezen en mailtjes waarin meiden vertelde dat ze gepest worden omdat ze een bril dragen. Mijn grootste nachtmerrie, die gelukkig niet uit is gekomen, maar die uitkomt bij andere meiden (en jongens). Ik vond er verdrietig van dat er in deze tijd nog zo ontzettend veel gepest wordt. Ik heb het idee dat het pesten niet is afgenomen, maar alleen maar is toegenomen. Uit mijn vorige werk weet ik heel veel verhalen dat als je geen Uggs of een Iphone hebt, dat het al een reden tot pesten is. Het breekt mijn hart dat er nog steeds ontzettend veel gepest wordt. Iedereen is uniek! Of je nou een bril of beugel hebt, kleding draagt die anders is dan de trend’, niet de duurste spullen hebt of paars haar hebt. Iedereen is leuk zoals die is en je wordt er echt niet leuker van als je wel Uggs draagt, of dat je wel of geen bril draagt. Ik vind dat er tegenwoordig nog maar weinig wordt gekeken naar de persoonlijkheid van mensen, maar dat het beoordelen op uiterlijk alleen maar erger en erger wordt.

Tags: