• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
Catrice 3 in 1 Skin Tone Adapting Make-up

Catrice 3 in 1 Skin Tone Adapting Make-up

Catrice heeft een heleboel mooie producten toegevoegd aan haar nieuwe assortiment zoals deze mooie lipbalm, de pérfecte rode lipstick of de matte oogschaduws, maar waar ik ook heel erg benieuwd naar was, is de Catrice 3 in 1 Skin Tone Adapting Make-up.  De Skin Tone Adapting Make-up is een foundation, die zodra die in contact komt met de huid veranderd in een foundation die zich automatisch aan je huidskleur aanpast met een mat effect. Het product bevat micro ingekapselde pigment, waardoor deze pigmenten vrij komen als je het product aanbrengt op de huid. Het product is eerst wit en als je de foundation op je huid gaat brengen met een kwast (of wat jij een fijne manier vindt voor het aanbrengen van foundation) verandert de kleur langzaam naar een huidskleurige foundation. Het klinkt allemaal erg bijzonder, let’s try it!

Verpakking

De verpakking ziet er heel erg clean uit en daar houd ik wel van. Gewoon een prima verpakking en ik vind het prettig dat de foundation (zo noem ik het gewoon maar even) in een tube komt.

Werking van Catrice 3 in 1 Skin Tone Adapting Make-up

Het product is in het begin eerst wit en zodra ik het product met mijn kwast uitsmeer om mijn gezicht komt er langzaam aan een soort van huidskleur tevoorschijn. Ik vind het wel erg gek aanvoelen op mijn gezicht en de kleur die ik zie schrik ik in eerste instantie van. Wat een oranjekleur! Als je het product uitsmeert dan wordt het langzaam aan wel een soort van huidskleur. Een soort van huidskleur, want ik vind de kleur niet echt 010 lighter skin, maar toch al meer richting type 020/030. Het product matcht zeker niet met mijn huidskleur, maar met mijn gewone gezichtspoeder is het een soort van matcht geworden.

Ik voel de foundation heel erg zitten op mijn gezicht, alsof je een dikke plamuurlaag op je gezicht hebt gesmeerd en ik vind het gewoon niet prettig aanvoelen. Ik heb zelf een lichte huid met weinig onzuiverheden, dus de dekking hoeft van mij niet heel erg te zijn. Je wilt alleen wel iets van dekking en dat is wel iets wat ik al mis met dit product. Ik heb het idee dat mijn sproetjes, vlekjes etc. juist geaccentueerd worden door de kleur en de subsantie. Op de ‘na foto’s, zijn mijn sproetjes juist meer zichtbaar.

Swatch

Ik vind het toch heel erg gek dat er eerst een witte substantie uit de verpakking komt en die langzaam kleurt naar een heftige bruin oranje kleur die heel erg afsteekt bij mijn huid op deze foto.  010 lighter skin is voor de lichte huidjes onder ons al een veel te donkere kleur. Ik denk dat maar weinig meiden dit product zullen waarderen.

Op de eerste foto zie je mijn huid met niks erop met hier en daar wat roodheden. Op de tweede foto zie je foundation die veel te donker is voor mijn huid én al mijn sproetjes en pigmentvlekjes zijn meer opgelicht door de kleur. Ik vind het helemaal niks.

Conclusie

Helaas Catrice, de 3 in 1 Skin Tone Adapting Make-up heeft mij erg teleurgesteld. Ik vind de twee kleuren niet echt goed gekozen, aangezien er dus helemaal geen lichte kleur is. Ik vind het wel erg grappig bedacht (ook al heb ik het wel eens eerder gezien) dat het pigment pas komt als je de foundation uitwrijft over je gehele gezicht. De foundation doet niks goed voor mijn huid, helemaal niks zelfs. Ik vind de kleur van mijn eigen huid namelijk mooier dan dat ik er deze foundation opsmeer. Ik zou zeggen laat maar in de winkel liggen, als je net zo bleek bent als ik! Met mijn poeder eroverheen is de kleur zeker een heleboel verbeterd, maar dan gebruik ik toch liever een foundation die meteen de juiste kleur hebt en die ik prettig vind.

Verkrijgbaarheid

Catrice 3 in 1 Skin Tone Adapting Make-up is verkrijgbaar in twee kleuren 010 en 020 en kost €6,99. De Skin Tone Adapting Make-up is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Tags: