Marokkaanse Kookworkshop
Afgelopen maandag was ik uitgenodigd om te komen met Nadia (bekend van 24 Kitchen) en met allemaal leuke bloggers zoals Mascha, Tedje, Cynthia en Frances. De Marokkaanse keuken vind ik heel erg lekker en ik ben ook eens in Marokko geweest. Ik ben sowieso gek op eten en koken vind ik erg leuk om te doen. Ik vind het jammer dat ik eigenlijk niet heel erg veel weet van de Marokkaanse keuken en ik vind het erg leuk dat ik daarom ben uitgenodigd om te komen koken. Ik heb lekker een dagje vrij genomen zodat ik erbij kon zijn en ik heb een hele leuke dag gehad!
Melk en Dadels
Melk & Dadels is een initiatief van ROSE stories in samenwerking met Nadia Zerouali. Nadia Zerouali is bekend van onder meer 24Kitchen en de Arabia kookboeken. ROSE stories ontwikkelt producten en initiatieven, waarbij het concept ‘sharing’ centraal staat. Zij legt verhalen, kennis en gebruiken van vrouwen over de hele wereld vast en deelt deze met de wereld, zodat ze worden doorgegeven en blijven bestaan. Ik vind het heel erg mooi dat op deze manier te verhalen van de moeders gewaarborgd worden en bewaard blijven. Ik heb zelf ook het kookboek ontvangen en ik ga zelf een heleboel dingen uitproberen en zal er tegen die tijd een review overschrijven. Wij hebben diverse gerechten uit het kookboek gemaakt tijdens de workshop. Melk en Dadels is ook uitgeroepen tot kookboek van het jaar! Mijn eigen oordeel komt tegen die tijd wel, maar ik heb heerlijke dingen leren maken én natuurlijk ook mogen proeven.
Lekkere Marokkaanse zoete thee met gunpowder, munt en suiker! Ik ben al eens op vakantie geweest in Agadir en daar kreeg je deze thee heel veel te drinken. Toen ik daar op vakantie was vond ik de mensen allemaal zo lief en zo gastvrij. Je kon overal wel een lekker kopje thee drinken en ik had deze smaak al heel lang niet meer geproefd. Super leuk dat ik nu weet hoe ik het moet maken.
Couscous ken ik eigenlijk alleen van de ‘snelle manier’. Ik vind/vond het eigenlijk altijd heel erg makkelijk te maken en ‘gooide’ er van alles wat in. Ik heb tijdens de kookworkshop geleerd dat het ook op een hele andere manier moet/kan. Ik kocht gewoon couscous in de winkel, deed er wat gekookt water bij, 5 minuten intrekken en klaar. Nadia en haar moeder lieten zien hoe wij een couscous kunnen maken met rozijnen, kaneel en suiker. De couscous moet je bereiden in een stoompan en laat de couscous steeds 10 minuten koken en maak het vervolgens steeds weer los met een garde. Een zoete variant op de couscous dus, ik kon zelf eigenlijk alleen maar hartige varianten.
Melk en Dadels is onder andere te koop bij Bol.com voor €24,95
Sinasappels met oranjebloesem water!
Gevulde (gestoofde) kip met groenten
Mascha en Frances aan het filmen!
Diverse salades!
M’hanncha (ik kan het echt totaal niet uitspreken, ondanks dat ik het nu al een paar keer heb gehoord) oftewel slang. Is een heerlijk zoet gerecht (lekker toetje) van filodeeg, chocolade, amandel & verse dadels. Ik ben dol op zoete dingen en dit was echt super super lekker!
Ik kan niet kiezen wat ik het lekkerste vond. Ik heb echt heerlijk gegeten en wat was het een leuke workshop. De heerlijke Marokkaanse thee die ik
echt gemist had en de Marokkaanse gastvrijheid. Ik vind het wel erg mooi om te zien dat veel culturen zo gastvrij zijn en al het eten het liefst met iedereen willen delen. De slang ( M’hanncha) was echt een heerlijke toetje en deze smaak combinatie met filodeeg, amandelen, dadels en chocolade vond ik verrassend! Salades ben ik echt gek op en die salade met komkommer en tomaat maakte ik ook al wel eens thuis. De gestoomde gevulde kip was zo lekker van smaak én zo lekker zacht hmm. Ik kan zo nog wel even doorgaan, want ik vond alles lekker! Ik vind het erg leuk dat ik wat meer over de Marokkaanse cultuur te weten ben gekomen en ik vind Melk en Dadels een prachtig boek.
Tijd om te tafelen! Wat hebben wij lekker gegeten met zijn alle en wat was het gezellig! Tim vond het jammer dat ik niet een bakje voor hem had meegebracht na het zien van de eetfoto’s. Gelukkig heb ik de recepten en ga ik het zeker eens uitproberen. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in het kookboek Melk & Dadels!
Bedankt Nadia voor het mogelijk maken van deze leuke workshop! Ik vond het heel erg leuk om je eens te mogen ontmoeten en bedankt voor je gastvrijheid! Ik wil je heel veel succes wensen met de verkoop van het boek en ik vond het een onvergetelijke ervaring.