• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
Natuurlijke zeepjes van Evarita

Natuurlijke zeepjes van Evarita

Ik ben dol op mooi ingepakte pakketjes en dit vind ik weer zo’n pakketje waar heel veel aandacht wordt besteed aan het verpakkingsmateriaal en wat het oog ook graag wilt. Helemaal niet moeilijk/of veel werk, maar wel ontzettend stijlvol. Dat resulteert ook meteen in mooie foto’s en ik probeerde graag deze zeepjes uit. Ik mocht vier zeepjes naar keuze uitzoeken en ik vond het maar moeilijk kiezen uit het ruime zeepassortiment van de webshop Evarita. Vandaag review ik de natuurlijke zeepjes van Evarita

Meer over Evarita

In de webshop van Evarita koop je online je zeep. 100% natuurlijk en met de hand gemaakt. Vrij van schadelijke stoffen en volgens traditionele recepten. We gebruiken uitsluitend natuurlijke ingrediënten in onze zeep.

  • Vrij van dierlijke ingrediënten
  • Zonder synthetische kleurstoffen
  • Vrij van alcohol
  • Minimaal vier weken gehard
  • Handgemaakt en natuurlijk

Deze zeepjes zijn samples en dit houdt in dat het de helft is van een normaal stuk zeep wat je kan krijgen in de webshop. Groot genoeg om even allerlei soorten uit te proberen. Ik vind het leuk dat er niet alleen maar standaard zeepgeuren te verkrijgen zijn, maar deze geuren spraken mij meteen aan. Mango, kaneel, tea tree en coconut oil. De coconut oil is nog het ‘normaalst’ voor een zeepje, maar de andere geuren verwacht ik niet snel in een stuk zeep. Des te leuker voor mij om het uit te proberen. Ik ben dol op nieuwe dingen uitproberen namelijk!

Mango

Mango één van mijn favoriete fruitsoorten als die goed rijp is. Mangoijs en drinken hmm dat vind ik echt heel erg lekker, dus een stukje Mango zeep past dan ook heel erg goed bij mij!

Deze mangozeep bestaat naast een bijzonder palet aan oliën uit mangoboter. Deze combinatie zorgt voor een aangename geur. Maar wellicht belangrijker: mangoboter en mango-olie bevatten eigenschappen die goed zijn voor droge huid, beschadigd huid, eelt en droog haar. Mijn huid is best wel droog (droge plekjes) en deze zeep maakt m’n huid zacht zonder het verder uit te drogen. Ook is deze heel erg goed voor m’n droge haarpunten!

Naast mangoboter bestaat deze natuurlijk zeep uit kokosolie, castorolie, olijfolie en shea butter. Deze combinatie van oliën maken deze zeep perfect voor de gevoelige huid.

Ingrediënten: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter.

Cinnamon

Kaneel vind ik heel erg lekker en ik wist meteen dat ik deze kaneelzeep wilde proberen. De zeep ruikt niet heel erg sterk naar kaneel, maar je kan ook niet om de kaneelgeur heen. De geur blijft ook even op mijn huid hangen, droogt mijn huid totaal niet uit en maakt mijn huid lekker zacht.

Natuurlijke Kaneelzeep. De zeep heeft een basis van kokosolie, castor olie, olijfolie, rijstvliesolie, cacao boter. De zeep is gegeurd met etherische kaneelolie en is verrijkt met groene thee.

Ingrediënten: Aqua, Sodium Hydroxide, Cocos Nucifera (coconut) Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Olea Europaea (olive) Oil, Oryza Sativa (rice) Bran Oil, Ricinus Communis (castor) Seed Oil, Cinnamomum Cassia Oil, Camellia Sinensis Extract.

Tea Tree

De Tea Tree oil ruikt wat sterker en is ook wat minder geschikt voor een gevoelige huid. De geur is zo lekker fris en ook een beetje citrusachtig! Het doet mij een beetje denken aan lekker groot glas ijsthee met een schijfje citroen/sinaasappel erin met een berg ijsklontjes hmm. Deze Tea Tree Oil is kruidig, maar ook fris tegelijkertijd. Ook deze zeep is prima voor m’n huid en maakt mijn huid ook zacht, maar de mango, kaneel & kokosolie zeep maken mijn huid iets zachter heb ik het idee. Deze geur vind ik wel echt hemels en relaxt tegelijkertijd.

Een van onze sterker (en erg lekker!) ruikende zepen. Deze zeep heeft een basis van olijfolie en kokosolie. Verrijkt met walnootolie en zonnebloemolie. Wat de zeep uniek maakt is de etherische sinaasappelolie en organische tea tree olie.

Deze zeep heeft een antiseptische werking. Dit houdt in dat de ingrediënten werken tegen onder andere schimmels en bacteriën. De sinaasappelolie werkt goed tegen een vette huid en kan iets minder geschikt voor de gevoelige huid voor regelmatig gebruik.

Aqua, Sodium Hydroxide, Cocos Nucifera (coconut) Oil, Olea Europaea (olive) Oil, Helinthus Annuus Seed (sunflower) Oil, Juglans Regia (walnut) Oil, Melaleuca Alternifolia Oil, Citrus Sinensis (sweet Orange) Oil.

Coconut Oil

Kokosolie is één van mijn favoriete producten om mijn make-up mee eraf te halen en mijn gezicht mee te verzorgen. Ik smeer kokosolie ook op droge plekjes en de volgende dag is het al een stuk beter. Vandaar dat ik ook nieuwsgierig was naar een stukje kokoszeep. De geur van kokos is echt in de zomer zeker favoriet én ik heb zelf ook een luchtje die ruikt naar pure kokos, zo lekker vind ik het.

Deze zeep is heel erg zacht en bevat maar één oliesoort en dat is dus kokosolie. Doordat de zeep zo lekker mild is kan die gebruikt worden onder de douche, voor je handen, als gezichtszeep, maar ook als shampoo. Mijn haren werden er wel vet van in het begin, maar met uitspoelen was het meteen niet meer vet en werden mijn haren lekker zacht. De puntjes werden wel iets wat droog dus een conditioner is dan wel vereist.

Ingrediënten: Aqua, Sodium Hydroxide, Cocos Nucifera (coconut) Oil.

Conclusie

Ik vertelde al dat dit samples zijn en dat het dus de helft is van een zeepje wat verkocht wordt op de website. Je moet dus even indenken als je een zeepje besteld dat die dus de helft groter is, wat het een heerlijk stukje zeep maakt. Je betaald voor een stukje zeep 6 euro! Mocht je dol zijn op zepen, unieke geuren en natuurlijke ingrediënten dan moet je écht even kijken op de site van Evarita. Ik heb gemerkt dat de zepen ook niet uitdrogend werken voor m’n huid, dat is iets wat ik wel vaak heb ervaren met andere zepen. Ik ben groot fan, wat en heerlijke zeepjes. Mijn
favoriet? Ik kan écht niet kiezen! Ik vind de kaneelgeur nu nog heel erg lekker, want de lente is nog ver te zoeken en de andere zijn wat meer geuren voor zomers weer.

Tags: