• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
Nivea Micellair Water & Sensitive dagcrème

Nivea Micellair Water & Sensitive dagcrème

Ruim twee maanden heb ik deze twee producten uitgeprobeerd. Ik had al heel veel gehoord over micellair water en ik vond het erg fijn dat Nivea ook met een variant kwam. Ik gebruik normaal gesproken al de Nivea dagcrème voor de normale huid en ik besloot nu eens die voor de gevoelige huid uit te proberen. Ik leg voor de rest ook nog even uit wat micellair water precies is en wat het doet en mijn bevindingen over deze twee producten. Ik ben over beide producten zeer tevreden en vooral het micellair water vind ik echt een uitvinding! Bekijk nu mijn review over Nivea Micellair Water & Sensitive dagcrème.

De verpakkingen van het micellair water en de dagcrème zien er lekker clean uit en herkenbaar voor Nivea. Ik vind de verpakkingen prima, hygiënisch en van mij hoeft er niets aan verandert te worden. Ik ben er tevreden over.

 Nivea 3 in 1 Micellair Water (gevoelige huid)

Het product waar ik het meest nieuwsgierig naar was toen ik het persbericht las over het micellair water. Ik besloot het micellair water uitgebreid te testen, want ik vind pas dat je er na een maand een goede review kan schrijven over reiningsproducten/skincare. Nivea heeft ook de 28 dagen test en deze is niet voor niets, omdat je huid ook even moet wennen aan nieuwe producten.

Micellair water, wat is dat nou weer voor iets? Ik kan mij voorstellen dat je wat begint te duizelen door de cleansers, toners, reiningsmelk & tonic. Nu is alweer een tijdje Micellair water weer helemaal hot & happening. Micellaire reinigers zijn reinigers op waterbasis die micellen bevatten. Dit zijn clusters die vet en vuil aan zich binden/hechten. Je kan het zien als een soort magneet, waar al het vuil en vet naar toe wordt getrokken. Je make-up wordt makkelijk verwijderd en met twee wattenschijfjes is je make-up geheel verwijderd.

Ik heb zelf alleen nog maar ervaring met de micellair water van Nivea. Graag zou ik ook nog een keer die van L’oreal of Garnier uitproberen, maar het is er nog niet van gekomen om deze te kopen. Als ik meerdere micellair waters in huis heb zal ik eens een vergelijking maken. Voor nu is deze van Nivea favoriet!

Ik heb een gevoelige huid en vooral de huid rondom mijn ogen irriteert erg snel door reinigingsproducten. Ik verwacht van een reinigingsproduct dat het product mijn make-up geheel verwijdert, dat het product niet prikt of irriteert, dat het betaalbaar is, voelt zacht aan en plakt niet op de huid. Ik gebruik het Nivea micellair water op dit moment voor mij gehele gezicht en als enige reinigingsproduct. Wanneer ik heel veel make-up op mijn gezicht heb en ik het idee heb dat mijn gezicht nog niet helemaal schoon is gebruik ik nog een cleanser wat een willekeurig merk (Paula’s Choice op dit moment). 9 van de 10 keer vind ik de reiniging met het micellair water genoeg omdat het micellair water mijn huid reinigt, zuivert en hydrateert. Ik breng wel altijd nog een dag- of nachtcrème aan op mijn gezicht.

Het Micellair water voelt als een tweede huid aan op mijn huid en laat een lekker verkoelend maar tegelijkertijd zacht laagje achter op de huid. Mijn make-up zowel ‘gewone make-up’ als waterproof make-up wordt geheel verwijderd. Of ik nou een ooglook heb met alleen mascara en eyeliner, of een complete full face make-up. De make-up wordt heel erg makkelijk van mijn gezicht verwijderd. Ik hoef er niet voor de boenen en wat helemaal geweldig is dat het micellair water niet prikt/jeukt/irriteert of plakt op mijn huid. Het micellair water droogt mijn huid ook niet uit. Ik ben heel erg onder in de indruk en ik vind het prettig dat ik niet 3 verschillende soorten reinigers nodig heb voor mijn gezicht.

Er zit in het micellair water geen parfum/geen alcohol/geen parabenen en ook geen kleurstof. Het micellair water is voornamelijk op basis van water en bevat voor de rest alleen maar milde ingrediënten.  Panthenol, glycerine en druivenpotolie zijn erg zacht voor de huid en hydraterend.

Nivea Sensitive Dagcrème (gevoelige huid)

Ik heb heel lang de gewone gezichtscrème van Nivea gebruikt, maar ik heb er voor gekozen om verder te gaan met deze omdat deze net even wat verzorgender en minder heftige ingrediënten bevat. Er zit bijvoorbeeld geen parfum, kleurstoffen en parabenen in. Voor de rest zorgt het voor dat de roodheid in mijn huid vermindert wordt, daar heb ik nog al eens last van. Vermindert trekkerigheid van de huid en droogheid. Het SPF gehalte in deze dagcrème (SPF 15)  is ook veel hoger dan de normale variant (SPF 6). Een hoger SPF kan ik in deze maanden zeker wel gebruiken.

De dagcrème ruikt erg schoon/clean en ik vind het echt zo’n neutrale Nivea-geur. Van mij hoeft de dagcrème ook geen heftige geur te hebben. Aan een heftige geur irriteert je op een geven moment alleen maar.

Ik merkte ook dat de dagcrème voor de normale huid, mijn huid op het laatst vettig maakte. Ik had vroeger wel een normaal huidtype, maar het gaat steeds meer naar de droge/gevoelige kant. Ik heb gemerkt dat deze dagcrème mijn huid wel voedt, maar niet te erg. Ik vind de dagcrème meer bij mijn huid passen en ik merk dat mijn huid minder vet is na het gebruik van deze dagcrème. Ik ben erg tevreden en dit wordt in plaats van de crème voor de normale huid, mijn nieuwe favoriet!

Conclusie:

Ik vind beide producten goed betaalbaar (zie prijsinformatie aan het einde) en de producten doen waar ze voorstaan. Ik ben vooral onder de indruk van de reiniging van het micellair water. Ik was altijd een beetje sceptisch. Een ‘soort water’ die je make-up verwijderd? Ik moest het toch proberen, na alle lovende verhalen over diverse micellair waters. Ik ben erg blij met deze budgetvariant, die ook nog eens perfect werkt. Mijn huid wordt goed gereinigd, gezuiverd en gehydrateerd! Het micellair water brandt/prikt/plakt/irriteert niet op mijn huid en daar ben ik erg tevreden over! Ik ben ook erg tevreden over de sensitive dagcrème die een goede verzorging biedt voor mijn huid met een SPF 15. Ik ben erg blij met een SPF 15 in een dagcrème, die tevens ook nog lekker betaalbaar is. Nivea is regelmatig in de aanbieding, dus mocht je deze producten willen proberen dan zou ik even een actie afwachten.

Nivea Sensitive Dagcreme €7,99
Nivea Sensitive Micellair water €5,99

De gehele Nivea Sensitive lij
n is te koop bij de drogisterijen! Heb jij al ervaring met deze producten van Nivea, of toevallig met een andere micellair water?