• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Recensie – Gevaarlijk spel van Liesbeth van Kempen

Recensie – Gevaarlijk spel van Liesbeth van Kempen

Herinnert één van jullie nog mijn enthousiaste verhaal over de zomerbbb? Liesbeth van Kempen vertelde haar verhaal over het bloedstollende gevaarlijk spel (de cover is alleen al super spannend) en ik wilde het boek meteen lezen. Toen ik een tijdje later een mailtje ontving dat ik daadwerkelijk het boek mocht gaan lezen en een resencie mocht gaan publiceren was ik heel heel erg blij. Thrillers daar ben ik echt dol op! Als één van de eerste dingen die ik inpakte voor mijn handbagage, was dus ‘Gevaarlijk spel’ en niks is lekkerder dan een boek lezen op een heerlijke locatie mét je voetjes in het water.

Recensie – Gevaarlijk spel van Liesbeth van Kempen

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Het is dat ik niet kan lezen in het vliegtuig (word ik te misselijk van), anders had ik het boek meteen daar al open geslagen. Ik ben dol op het lezen van thrillers en de wereld om mij heen wordt dan een stukje vager. Ik hoor niets meer én met keiharde muziek op de achtergrond, af en toe een blik op de zee of ik Tim nog ergens zag snorkelen, las ik dit geweldige boek uit. Super super spannend, met een vleugje liefde én vooral prettig dat ik het boek overdag las. Ik weet zeker dat ik niet meer had kunnen slapen als ik dit boek las voordat ik naar mijn bed ging.

Je wordt meteen meegenomen in het boek en je wilt precies weten wat er met Margot gebeurd is. Louise begint om eigen houtje een zoektocht én sterke vriendschap met Margot zorg ervoor dat ze toch het uiterste gaat. Louise brengt niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook haar broer Rob en haar vriendin Suzan. Het zijn stuk voor stuk alle drie ijzersterkte personages, die heel erg ver gaan en van geen ophouden weten. Allemaal een tikkeltje eigenwijs, wat soms zorgt voor hele spannende verhalen. De drie personages spreken mij heel erg aan én ik zat ook meteen helemaal in het boek. Soms zijn voor jouw als lezer, de puzzelstukjes al een stuk duidelijk als voor de personages los van elkaar en dat maakt het verhaal heel erg spannend. Erg interessant om uiteindelijk de complete puzzel te zien.

Bloedstollend spannend én een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie. Ik ben dol op thrillers, dus ik vond het heel erg prettig dat ik dit boek had uitgekozen om mee te nemen. (wel een beetje jammer dat dit mijn enige fysieke boek was die ik mee had en heel erg snel uit was haha). Een heel mooi debuut voor Liesbeth van Kempen en ik hoop dat meer mensen enthousiast worden van dit boek.

Vriendschap, vertrouwen, verraad.. Een prachtig debuut van Liesbeth van Kempen én van mij mag je nog veel meer van dit soort spannende verhalen uitbrengen.