• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Voor één keer liegen met ‘Wij leugenaars’

Voor één keer liegen met ‘Wij leugenaars’

En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg #wijleugenaars. Wij zijn Sinclairs. Niemand komt iets tekort. Niemand heeft het ook mis. We wonen – in de zomer tenminste – op een privé eiland voor de kust van Massachusetts. Misschien is dat alles wat je hoeft te eten. Behalve dat sommige van ons leugenaars zijn. Wij leugenaars, de titel is alleen al mysterieus, spannend en eigenlijk nog nikszeggend. Bij spannende titels wil ik meteen op de bank kruipen, met een lekkere kop thee en mijn nieuwe boek. (stiekem lees ik altijd liever in het zonnetje, maar op de bank is een goede tweede plaats, bij gebrek aan een warm zonnetje)

Voor één keer liegen met ‘Wij leugenaars’

Ik begon met lezen en ik bladerde wel eens een stukje terug om het nog een keer te lezen. Een verpletterend verhaal over hebzucht, rijkdom en geheimen. Ik moest er wel even inkomen, omdat er heen en weer werd geslingerd met heel veel namen, verschillende huizen/plaatsen en toen ik dat eenmaal een beetje wist – met hulp van het toegevoegde plattengrondje – begon ik meer één te worden met het verhaal. Ik heb het boek heel snel uitgelezen en de puzzelstukjes vielen naarmate ik de bladzijdes omsloeg, steeds meer op zijn plaats. De meeste puzzelstukjes heb ik gevonden, maar hier en daar ontbreken er toch een paar en deze wil ik nog een keer ontdekken. Ik heb nog nooit een boek overnieuw willen lezen, maar wij leugenaars is een puzzel die voor mij nog niet compleet is.

Over wij Leugenaars

Cadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars.
Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar daarmee ook de leugens en familiegeheimen.

Ik mag niet vertellen hoe het afloopt, aangezien ik daarover moet liegen en stiekem net doe alsof ik niet weet hoe het afloopt. Je moet hem gewoon echt zelf lezen én ik snap helemaal waarom dit boek een hype was/is.

Het boek is zo ontzettend knap geschreven, maar tegelijkertijd vraag ik mij af wat ik heb gemist. Ik mis hier en daar wat details én ik weet zeker als ik het nog een keer en misschien daarna nog wel een keer zal lezen, meer dingen zal ontdekken. Dat ik ooit nog een keer ‘legaal’ mocht liegen haha. Voor één keer liegen met ‘Wij leugenaars’

Het verhaal bleef echt nog wel een paar dagen bij mij, zo indrukwekkend vond ik het! Ik vond het ondanks er een paar details ontbreken, een verrassend, meeslepend en geweldig boek en volgens mij heb ik het de hele tijd met open mond gelezen zo nieuwsgierig en spannend vond ik het. Een aanrader als je van spannende boeken houdt!

Tags: