• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Recensie | Gillian King – Alles of niets

Recensie | Gillian King – Alles of niets

Ik deed een dansje toen onverwacht dit prachtige boek op de mat viel, wat een cadeautje! De cover van het boek van Gillian King – Alles of niets is toch alleen al een feestje? Wat een prachtige cover en wat een heerlijk verhaal. Toevallig kwam dit boek ook nog binnen tijdens #Boektober en ik zou eigenlijk andere boeken lezen, maar ik heb deze toch nog snel aan mijn #Boektober lijst toegevoegd. Ik las het boek in een middagje uit met Simba op schoot, dus dat was echt ultiem genieten.

Meer over Alles of niets: Alles of niets!, een gelaagde feelgoodroman van de Haagse topauteur Gillian King. Nikki’s jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past. Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook. Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander…

Gillian King heb ik gezien tijdens de #zomerbbb en ze kon toen al prachtig vertellen over haar nieuwe boek ‘Alles of niets’. Gillian vertelde toen dat haar boek eerst het meisje in de trein zou gaan heten, maar er was net een bestseller uitgekomen met die naam. Ik snap wel waarom ze haar boek zo wilde noemen. Het boek bleef echt in mijn hoofd hangen en ik was er zo benieuwd naar. Ontzettend blij en dankbaar was ik dat het boek bij mij op de mat viel! Ik was meteen nieuwsgierig naar het boek, maar ik was toen op dat moment bezig met een ander boek. Zo nu en dan heb ik eens zin in zo’n chicklit en ik las hem heel erg snel uit. De tijd vergat ik om mij heen en opeens dacht ik wat heb ik toch een honger en dorst..

Alles of niets! wordt verteld vanuit twee verschillende perspectieven: Nikki en Roos. Nikki is een hele mooie vrouw die erg onzeker is geworden over zichzelf nadat jeugdliefde stuk liep en ze kan hem (Koen) maar niet uit haar hoofd zetten. Roos is de vriendin van Thijs en hun relatie is erg wankel omdat Roos is vreemdgegaan. Nikki leert Thijs kennen in de trein en op een gegeven moment kan ze hem niet meer uit haar hoofd zetten. De struggels van Thijs leer je kennen die met twee vrouwen in zijn hoofd zit. Je leeft met zowel Nikki als Roos mee en de ene keer was ik team Nikki en daarna weer team Roos. Een chicklit die niet voorspelbaar afloopt en het einde was heel anders dan het boek in de loop van het verhaal uitstraalde. Ik houd van boeken met een totaal ander einde dan dat jij in je hoofd vormt.

Ik heb het boek binnen een paar uur uitgelezen en ik kon echt niet meer stoppen. Ik vond het oprecht heel erg jammer dat het verhaal afgelopen was! Wat een heerlijk boek Gillian en ik ben heel erg benieuwd wat je allemaal nog meer gaat uitbrengen!

Tags: