• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Recept | Bladerdeeghapje (Vegetarisch) met o.a. Spinazie, fetakaas en wortel

Recept | Bladerdeeghapje (Vegetarisch) met o.a. Spinazie, fetakaas en wortel

Jullie vinden het zo nu en dan wel erg leuk om recepten te zien. Ook de foto’s die ik op Instagram plaats, van dingen die ik maak vinden jullie erg leuk. Ik ben geen keukenprinses, er gaan bij nog regelmatig wat dingen fout, maar ik vind koken en nieuwe dingen uitproberen wel erg leuk.

Ik ben niet zo’n brood eten en ik zoek dan regelmatig een vervanger voor brood. Ik eet op mijn werk al genoeg brood en als ik dan thuis ben wil ik liever iets lekkers en het liefst nog wat warms ook. Natuurlijk doe ik dit niet iedere keer als ik een dagje thuis ben, maar op deze regenachtige dag besloot ik weer eens wat te gaan proberen.

Wat heb je nodig?

  • 1 winterwortel
  • 1 grote ui
  • 200 gram spinazie uit de diepvries
  • Wat blokjes fetakaas
  • Paprika poeder
  • Kerrie poeder
  • Roomboter bladerdeeg (6 stuks heb ik hiervoor gebruikt)
  • Ei

Haal een paar plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Ik heb zelf voor deze hoeveelheden 6 bladerdeegplakjes gebruikt. Zet de oven aan op 200 graden en leg alvast bakpapier op een plaat.

Snijd de winterwortel en de ui in kleine stukjes en bak deze alvast in een pan met olie. Haal ondertussen de spinazie uit de vriezer en roerbak de spinazie in de pan bij de wortel en de ui. Roerbak het geheel 7 minuten, tot dat de spinazie niet meer bevroren is. Strooi er vervolgens wat paprika- en kerriekruiden doorheen. Ik heb niet een bepaalde hoeveelheid gebruikt, ik doe het gewoon op smaak. Laat het geheel allemaal nog 2 minuten opstaan.

Spreid alvast de plakjes bladerdeeg uit over het aanrecht. Schep er een klein beetje groenten op en doe er een paar blokjes feta op. Vervolgens vouw je hem dicht en bestrijk je de bovenkant met wat ei, waardoor het bladerdeeg een mooi kleurtje krijgt. Dit doe je met de rest van de plakjes bladerdeeg ook.

De bladerdeeghapjes mogen nu nog 30 minuten in de oven.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *