• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Summer food | Salade met gegrilde groenten, rijst & feta

Summer food | Salade met gegrilde groenten, rijst & feta

Ik ben echt gek op salades en helemaal in de zomer. Ideaal summerfood dus voor de warmere dagen. Ik merk als het heel erg warm is dat mijn eetlust wat afneemt en dan eet ik graag salade of wat fruit ofzo. De komende maanden zal ik zo nu en dan eens wat summerfood artikelen plaatsen, dat heb ik vorig jaar namelijk ook gedaan! 

Deze salade is ongeveer voor 4/5 personen. Ik vind het altijd lekker om voor ongeveer 4 a 5 personen te maken zodat ik de volgende dag ook nog lekker wat salade heb, voor bijvoorbeeld bij de lunch. Wil je dat niet, dan kan je natuurlijk aanpassen naar de hoeveelheid die je wilt maken.

Ingrediënten:

50 gram veldsla

Courgette

tomatenmix of cherrytomaten

200 gram rijst naar keuze

80 gram feta

Rode paprika

Tomatentapenade

1/2 komkommer

3 x bosui

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd alle groentes die op het lijstje staan in kleine stukjes. De courgette mag in plakken zoals je ziet op de salade. De courgette ga ik ook even grillen in een grillpan (of een koekenpan als je die niet hebt). De rest van de groentes kunnen nadat je ze hebt gesneden allemaal in een grote slabak. De rijst kan worden afgegoten en je kan naar smaak een beetje tomatentapenade toevoegen, zodat de rijst net een beetje een rode kleur krijgt. Feta in blokjes snijden, veldsla erdoorheen en klaar!

Ik heb deze salade gegeten met stokbrood, maar je kan bijvoorbeeld ook nog andere kleine tapas-achtige hapjes maken. Ik houd niet zo van olijven, maar die matchen er denk ik ook heel erg goed  bij! Heb jij nog een lekkere salade voor de warme dagen die je wilt delen?

Tags: