Super snel recept | Pasta met zalm en boursin

Normaal post ik altijd foto´s erbij wanneer ik een recept plaats. Dit keer heb ik geen foto´s gemaakt, omdat ik het gewoon vergeten was. Toch was er wel vraag naar een recept toen ik op twitter mededeelde dat ik dit die avond ging eten. Vandaar dat ik het recept toch even vlug met jullie deel. Ik had kunnen wachten tot ik het de volgende keer weer zou maken, maar ik houd er niet zo van om regelmatig hetzelfde te eten en jullie waren toch wel nieuwsgierig naar dit recept.

Bron afbeelding: Lekker simpel 

Ingrediënten: Recept voor twee tot drie personen:

 • 200 gram penne (pasta)
 • 300 gram spinazie blokjes uit de diepvries
 • 1 potje Boursin Cuisine
 • 200 gram Champignons
 • 1 ui
 • Blikje zalm (je kan ook kiezen voor verse zalm)
 • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik zelf graag de grotere pasta soorten, omdat ik het wel lekker vind als je echt goed de pasta proeft. Je kan er ook voor kiezen om een kleinere pasta soort zoals elleboogjes te nemen. Snijd de champignons en de ui in kleine stukjes en bak deze even bruin. Voeg daarna de zalm en de bevroren blokjes spinazie toe. Roer het geheel even goed door tot dan de spinazie helemaal ontdooit is. Voeg daarna de boursin cuisine er door en blijf goed roeren. Serveer de pasta met de saus apart en schep er als je daar van houdt nog wat kaas overheen.

Tip: Je kan er ook voor kiezen of verse spinazie of verse zalm er aan toe te voegen. Ik vind verse zalm in een pasta nogal snel vet en ik houd totaal niet van eten waarbij ik na twee happen het gevoel heb dat het te vet is.

Eetsmakelijk!

13 Reacties

 1. 26 november 2012 / 10:51

  Dit heeft mn zusje ook wel s gemaakt! zo lekker 🙂

 2. 26 november 2012 / 11:36

  Klinkt heel erg lekker! Heb hem geliked op bloglovin’, zodat ik hem makkelijk terug kan vinden en een keer kan maken 🙂

 3. 26 november 2012 / 12:56

  Klinkt lekker, binnenkort een keertje proberen 🙂

 4. 26 november 2012 / 13:22

  Dat is zoooo lekker, dat eten wij ook best vaak YUM!

 5. 26 november 2012 / 21:45

  Klinkt lekker! Ben zelf alleen niet echt fan van zalm en boursin, haha dus deze skip ik. :p

 6. 26 november 2012 / 22:24

  Hmm, het lijkt mij eigenlijk niet zo lekker als zelfgemaakt 😉 Het lijkt me namelijk lekkerder als je de boursin zelf maakt zegmaar, maar dit is wel een top oplossing voor als je een keer geen tijd hebt!

 7. 28 november 2012 / 12:31

  Oh wat klinkt dat lekker! Ga ik eens maken als ik alleen thuis ben

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx