• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Trotseer je ‘bleh-dag’!

Trotseer je ‘bleh-dag’!

Soms heb je van die dagen dat alles je tegenzit. En als je denkt dat het niet erger kan dan wordt het alleen nog maar erger en erger. Zo’n dag dat je alles uit je handen laat vallen, je haar afschuwelijk zit, je net een puist ontdekt op je kin en je ook nog werk kwijt bent waar je hard aan gewerkt. ‘Bleh-dagen of baaldagen iedereen hebt ze wel eens en soms kan je maar beter gewoon toegegeven dat het je dag niet is en er toch nog wat leuks van maken. Van de week had ik zo’n dag. Zo’n dag dat alles gewoon niet lekker gaat, mijn artikel opeens kwijt was en ik ook nog iets over m’n net gedweilde vloer liet vallen. Trotseer je ‘bleh-dag’!

Het helpt niet om in je baaldag te blijven hangen, dus probeer hem te trotseren. Wees sterker dan het nare gevoel wat de baaldag in je schoenen probeert te schuiven. Trotseer je ‘bleh-dag’ met één van de volgende dingen. Je kan natuurlijk de hele dag in je bed blijven, maar mijn ervaring zegt mij dat ik mij daar niet beter van ga voelen.

  • Luister naar je favoriete muziek en zing lekker keihard mee. Misschien heb je zelfs zin om lekker dansend de kamer door te gaan. Muziek kan er voor zorgen dat je zoveel beter gaat voelen, maar zet dan wel iets vrolijks op want anders ben je straks nog aan het huilen door ontroerende muziek.
  • Maak voor jezelf je lievelingsthee, chocolademelk of een lekker bakje koffie en neem er ook iets lekkers bij. Je mag best iets lekkers op zo’n vreselijke baaldag en aan de weegschaal denk je maar weer de volgende dag. Ik vind het ook altijd heel erg leuk om een nieuw recept uit te proberen, misschien dat je daar ook wel zin in hebt?
  • Als je je huisdier hebt knuffel die dan extra veel, want het is zo lekker om met je huisdier te kunnen knuffelen. Ik heb wel eens iemand horen zeggen dat als je geen huisdier hebt dat je met kussen moet gaan knuffelen.. nooit geprobeerd, maar wie weet helpt het?
  • En wat moet je nou aan op die vreselijke baaldag? Kies kleding uit die je fijn vindt zitten. Eén van je lievelingssetjes bijvoorbeeld. Ik zou zelf kies voor een lekkere oversized trui met een jeans. Ik voel mij in ‘gewone kleding’ altijd net wat lekkerder dan in m’n joggingbroek bijvoorbeeld.
  • Wat ik heerlijk vind om te doen als ik mij niet fit voel/chagrijnig ben of gewoon nergens zin in heb? Ik vind het dan heerlijk om lekker warm te douchen of om te genieten in bad met een goed boek en even je gedachten te verzetten. Trotseer je baaldag en laat hem niet van je winnen.
  • Ga lekker naar buiten, haal even een frisse neus en loop even lekker een rondje. Misschien is er wel iemand die met je mee een rondje wil lopen of lekker even buiten de deur wilt lunchen?
  • Ga lekker sporten, dat helpt altijd zo! Je voelt je altijd beter als je net gesport hebt en dat gevoel van na het sporten vind ik echt zo’n heerlijk gevoel. Daarna kan je de dag gewoon weer aan!