• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Wokgerecht met Teriyakisaus en Tilapiafilet

Wokgerecht met Teriyakisaus en Tilapiafilet

Ik vind wokgerechten heel erg lekker en vooral met biefstuk/ossenhaas of kipfiletstukjes. Ik ben niet echt een viseter, maar de laatste jaren lust ik wel wat meer vissoorten. Er zijn nog steeds wat soorten zoals garnalen of kreeft, waar je echt niet mee aan moet komen bij mij. Ik probeerde eens wat nieuws uit, een wokgerecht met dus een vissoort. Tilapiafilet vind ik echt heerlijk, sowieso alle witvissoorten wel! Ik vond het heel erg lekker en het leuk mij wel leuk om weer een recept met jullie te delen.

Benodigheden voor twee personen:

  • 250 gram tilapiafilet (diepvries of vers)
  • 200 gram wokgroenten + eventueel nog wat champignons
  • 200 gram rijst naar keuze
  • 50 gram cashewnoten
  • Teriyaki woksaus
  • Olijfolie

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de tilapiafilet in blokjes en bak de tilapia met wat olijfolie in een wok. Ik wok de tilapia tot de vis een goudbruin korstje krijg, dus voor een paar minuten. Daarna bak ik de gesneden wokgroenten bij de tiliapiastukjes. Ik heb nog wat champignons in de koelkast liggen en die snijd ik in vieren en doe ik er ook lekker bij. Ik ben gek op champignons! Nadat je de groenten lekker mee hebt gewokt voeg ik 6 eetlepels teriyakisaus toe en als laatste stap wat cashewnoten. Een super makkelijk gerecht en heel erg lekker! Ik ben sowieso dol op teriyaki, hmm!