• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
15 redenen waarom ik kokosolie gebruik

15 redenen waarom ik kokosolie gebruik

Kokosolie, een product waar wij jaren geleden nog nooit van hadden gehoord. De laatste jaren is kokosolie echt een heel hip product en heel veel mensen zweren ook bij kokosolie. Ik heb al meerdere potten opgemaakt, want ook ik ben een echte liefhebber van kokosolie. Mijn make-up haal ik er al jaren mee af, maar ik vind het de laatste tijd ook heel fijn om mee te koken. Ideaal ook voor droge plekken, om je lippen mee in te vetten en om te gebruiken als haarmasker. Ik ben al een tijd groot fan van kokosolie, zijn jullie ook fan? Er zijn mensen die wel 50 redenen kunnen opnoemen waar ze kokosolie voor gebruiken, maar dus zijn mijn 15 redenen waarom ik kokosolie gebruik

 1. Kokosolie als make-up reiniger (oud artikel uit 2014). Perfect om je make-up af te halen en ik merk ook niet dat m’n huid er anders door wordt. Veel mensen zijn bang voor een vettere huid, maar dat heb ik zelf niet ervaren.
 2. Oil pulling en tanden poetsen. Oil pulling is niks voor mij, want ik moet al kokhalzen van alleen al een tandenborstel in mijn mond en 20 minuten spoelen met kokosolie vind ik echt hel. Ik ben sinds kort wel begonnen met het poetsen met kokosolie. Ik heb een dramatisch gebit met altijd ontstoken tandvlees, onverklaarbare ontstekingen en allerlei andere narigheid. Ik geef het tanden poetsen ook eens een kans, maar doordat ik het nog niet heel erg lang heb geprobeerd durf ik nog geen uitspraken te doen. Mijn tanden lijken wel witter te worden en er kwam veel meer ‘troep’ van mijn gebit af dan dat ik poets met een tandpasta. Sorry voor de dirty details.
 3. Als haarmasker, shampoo en serum voor in de puntjes! Als haarmasker vind ik het ook echt heerlijk. Je haar wordt er wel een beetje stroef van, maar dat is een kwestie van wennen.
 4. Ik heb soms last van eczeem en ik gebruikte voorheen altijd de Dream Cream van Lush (top spul, alleen erg pijzig) en mijn eczeem verdween binnen een paar dagen. Nu smeer ik kokosolie op de plekken en de jeuk verdwijnt meteen! Echt ideaal en een geweldige ontdekking voor mij!
 5. Ideaal voor extreem droge plekken op bijvoorbeeld je benen. Ik gebruik het regelmatig als bodylotion!
 6. Als dag- en nachtcrème! Ik vind het vooral prettig om in de nacht aan te brengen zodat het lekker kan intrekken
 7. Ideaal als massageolie. Hoef je dus niet perse een dure massageolie aan te schaffen, want de meeste mensen he hebben tegenwoordig wel een pot kokosolie in huis!
 8. Lippenbalsem
 9. Goed te gebruiken als scheercrème. Ik krijg heel snel last van bultjes op mijn benen en oksels na het scheren. Ik gebruik al ruim anderhalf wat kokosolie als scheercrème en ik heb geen last meer van bultjes
 10. Als hand- en nagelcrème
 11. Gemixt met wat suiker voor  een natuurlijke scrub
 12. Om lekker in te koken en te bakken! Steeds meer ‘gezondere’ recepten gebruiken kokosolie in plaats van olijfolie om in te bakken.
 13. Als toevoeging om gerechten wat smeuïger te maken (bijvoorbeeld als een toevoeging in plaats van wat vocht in een bakmengsel, maar ook om je smoothie iets smeuïger te maken.
 14. Topspul voor op insectenbeten! De jeuk is meteen verdwenen!
 15. Ik vind kokosolie ook heerlijk als aftersun. Het werkt heel erg verzachtend en verkoelend en perfect voor na een dagje zonnen