• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
Catrice | Absolute Rose palette

Catrice | Absolute Rose palette

Catrice verandert twee keer per jaar de schappen. Er gaan een aantal producten uit, helaas vaak ook hele fijne producten en er komen ook weer nieuwe producten bij. Ik kocht een aantal nieuwe producten, waaronder ook dit mooie Absolute Rose palette van Catrice. Na mijn shoplog had ik mijn bedenkingen over dit palette. De kleuren vind ik heel erg poederig en ik was erg benieuwd hoe de kleuren uitkwamen op het ooglid. Kijk snel mee!

Catrice | Absolute Rose palette 

Het Absolute Rose palette is onderdeel van de Absolute lijn van Catrice. De Nude versie was de eerste die werd uitgebracht en daar ben ik tot nu toe het meest enthousiast over. Vorig jaar kwam Catrice met deze pastel tinten en in mijn review was ik nog best enthousiast, maar ik heb er maar weinig mee gedaan. Uiteindelijk heb ik het palette zelfs weggegeven, vond het toch niet zo’n succes.

Zes van de meest populaire kleuren van nu worden toegevoegd aan de Absolute Eyeshadow Palette collectie. Zachte nudes en trendy rosé tinten – soms mat en soms glinsterend – voor mooie, natuurlijke looks, individueel of in combinatie aangebracht. De prettige textuur overtuigt door de hoge pigmentatie.

Het palette ziet er mooi strak uit, met mooie rosé gouden letters. De verpakking is hetzelfde als de voorgaande palette en dat vond ik al prima. Gewoon strak, zonder al te veel poespas en ik vind dat prima voor een budgetprijs van €4,99.

Swatches

Ik was heel erg nieuwsgierig naar dit palette en jullie vooral ook zag ik in de reacties van de video van gister.  Tijd om te vertellen wat ik er nou precies van vind. In de video vertelde ik al dat ik mijn bedenkingen heb met dit palette, vooral na het swatches. De swatches waren er poederig en op m’n arm vond ik de kleuren al erg op elkaar lijken en ik was bang dat ze op het ooglid weg zouden vallen.

De swatches hierboven zijn aardig. Het pigment met het swatchen is niet slecht, maar ook niet helemaal geweldig. Je ziet meteen hoe poederig de oogschaduws zijn.

De kleuren lijken teveel op elkaar

Mijn vermoedens van mijn eerste indruk klopte en op het ooglid waren de kleuren nog maar lastig te onderscheiden van elkaar. Ik vind het prettig om een ooglook te maken met meerdere kleuren, waardoor je diepte en schaduwen kan creëren, voor een prachtige oogopslag én look, maar dat gaat lastig als de kleuren veel te dicht bij elkaar liggen.

Ik vond het maar lastig om een mooie look met deze oogschaduws te maken. Het had zo mooi kunnen zijn Catrice, want het zijn wel kleuren die ik graag gebruik. Vooral de donkerste kleur vind ik totaal niet mooi op het ooglid, want ik vind die kleur een beetje grijzig worden, in plaats van mooi donker bruin. De lichte kleuren lijken heel erg op elkaar en ik mis echt wat meer warme koper en echte rosé tinten. Oh en een mooie highlighter. Helaas dit palette kan je beter laten liggen.

Conclusie:

Het idee was goed van Catrice, want ik vind rosé kleurige oogschaduws echt prachtig, maar de uitvoering is helemaal niks. De kleuren zijn veel te poederig en op het ooglid zijn ze niet van elkaar te onderscheiden. Wat ik helemaal een misser vindt is de donkerste kleur uit het palette, die een saaie grijze tint krijgt op het ooglid. Dan vind ik grijs normaal niet saai, maar alleen als ik grijs verwacht. Nu verwachtte ik een mooie warme bruintint, die ver te zoeken is. Dit palette kan je maar beter in de winkels laten liggen.

Het Catrice Absolute Rose palette ligt of al in de winkels bij Kruidvat en of Trekpleister of het schap wordt binnenkort vernieuwd. Het palette kost €4,99.

Tags: