• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
FOOD | Carrotcake

FOOD | Carrotcake

Carrotcake of taart ik vind ik het echt heerlijk! Ik kies het regelmatig als ik ergens een taartje ga eten, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Gister besloot ik om het eindelijk eens te gaan proberen en ik heb een basis Carrotcake gemaakt zonder noten of andere toevoegingen. Wel met een heerlijke frostlaag van Monchou! Volgende keer ga ik ook eens proberen om er diverse nootjes in te verwerken. Ik vind hem heerlijk gelukt en ik heb lekker uitgedeeld van m’n cake!

Ik heb gekozen voor een cake en niet voor een taart, omdat ik een puntje taart al snel heel erg heftig en machtig vind. Ik heb daarom de carrotcake in mijn brownievorm gemaakt, zodat ik kleine blokjes kan afsnijden. Ik vind zo’n stukje cake precies genoeg! Als ik zo’n stuk taart eet valt het halverwege nog wel eens tegen. Prima oplossing dit en hmmmm ik heb genoten!

Wat heb ik allemaal gebruikt? Wat heb je nodig!

  • Een fijn geraspte winterwortel (ik vind dat de geraspte wortel uit de winkel te grof is, vandaar dat ik het zelf geraspt heb)
  • 2 tl kaneel (kaneel naar smaak, ik ben dol op kaneel)
  • 140/150 gram suiker (ik gebruik kristalsuiker)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 150 gram zachte roomboter

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Ik heb de boter even laten smelten in een pannetje zodat de boter beter door de andere ingredíënten wordt opgenomen. Doe alle ingrediënten één voor één in een beslag kom en roer alles goed door met een pollepel, garde of met een elektrische mixer, net wat jij prettig vindt. Ik heb alles met een pollepel gedaan, want zo kan ik gewoon zelf de ingrediënten makkelijk met elkaar mengen.

Ik heb de cake in 40 minuten afgebakken en dat was een prima temperatuur. Je kan er voor kiezen om je cake wat donker te laten worden, dan moet je de cake langer in de oven zetten. Ik vind 40 minuten prima! Ik heb de cake vervolgens ander half uur laten afkoelen voordat ik de frosting erop heb gedaan.

Frosting voor over de carrotcake

  • Pakje Monchou (even op kamertemperatuur laten komen)
  • Klein potje poedersuiker (125 gram)
  • 50 gram zachte roomboter

Alles door elkaar roeren voor een mooi glad mengsel voor de frosting! Hierbij gebruik ik wel de elektrische mixer omdat k dat net even wat prettiger vind werken.

Je kan de frosting heel netjes aanbrengen, maar ik heb het lekker grof gedaan met een pannenlikker. Ik ben echt dol op monchou, dus ik heb daar ook voor gekozen om daarmee een frosting te maken. Hmm echt om te smullen de frosting met de carrotcake! Waarom had ik dit ook alweer niet eerder zelf gemaakt? Ik vond het op het raspen na van de wortel (deed maar pijn aan mijn handen na een tijdje) heel erg leuk en makkelijk om te maken. Er zijn op internet talloze recepten te vinden die lijken op deze of die extra toevoegingen hebben.

Hopelijk hebben jullie goed gegeten en gaat jullie maag niet rammelen na het zien van deze foto’s 😉

Tags :