• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Food | Kerstkoekjes met M&M’s

Food | Kerstkoekjes met M&M’s

Ik maakte twee lekkere dingen op één dag, namelijk de cake met de sterren én deze M&M kerstkoekjes. Volgende keer zal ik wel kiezen voor de peanut M&M’s dat geeft net nog even een andere smaak door de nootjes! Voor de rest vind ik ze heel erg goed gelukt! Ik gebruikte voor deze koekjes gewoon m’n basisrecept voor koekjes én versierde ze dus met M&M’s. Rood en groen alleen natuurlijk, speciaal voor de kerst (en de rest stopte ik gewoon in m’n mond).

Basisrecept Koekjes:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 72 gram suiker
  • 75 gram lichte basterd suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 125 gram boter

Dit is het basisrecept wat ik voor koekjes gebruik en daar begon ik nu ook gewoon mee. Voor de rest heb ik er eigenlijk weinig aangedaan behalve M&M is de koekjes strooien voordat ze de oven ingingen. Ik wilde eigenlijk meteen al M&M’s met nootjes erin hebben en die waren er op dat moment niet in de winkel waar ik toen geweest was. Eigenwijs als ik was en het moest meteen gebeuren deze koekjes bakken, miste ik ergens wel de nootjes van M&M’s. Soms is eigenwijsheid niet goed en kon ik beter even een stukje verder fietsen naar de AH 😉

Het rode en groene ziet er heel erg leuk uit en past zo helemaal bij de decembermaand.

Bak de koekjes in zo’n 15  tot 20 minuten gaar op 165 graden!

Hebben jullie al lekkere recepten uitgeprobeerd voor de kerstdagen?