• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Happy Life van Mascha

Happy Life van Mascha

Daar is die dan eindelijk! Het lang verwachte boek van Mascha! Ik volg Mascha echt al jaren, dus ik vind het er erg leuk dat zij een boek heeft uitgebracht. Ik vind het ook tof dat het niet een standaard beautyboek is geworden, maar meer een boek over haar leven. Ik zocht het boek in de Bruna en ik kon hem maar nergens vinden. Ik ben nooit zo van het vragen, maar na tien rondjes in de Bruna te hebben gelopen, moest ik toch maar even vragen waar ik haar boek kon vinden. Ze hadden haar boek opgeborgen bij de kinderboeken en dat vond ik maar erg vreemd. Ik was heel erg nieuwsgierig naar het boek en begon meteen te lezen na mijn aankoop.

Ik was een beetje sceptisch, omdat ik het boek dus tussen de kinderboeken vond, maar omdat ik Mascha erg inspirerend vind, nam ik het boek dus toch mee naar huis. Ik was heel erg benieuwd of de Mascha zoals ik haar ken van haar blog, haar gezelligheid, haar vrolijkheid en haar doorzettingsvermogen, ook zou terug vinden in haar boek.

Details van het boek

Er is echt heel veel aandacht besteed aan hoe het boek eruitziet, dat vind ik echt een groot pluspunt. De voorkant vind ik erg pakkend en ik weet zeker dat (als het op de goede plek ligt in de boekhandel) vrouwen daardoor gegrepen worden. Ze zullen vast wel even de achterkant van het boek lezen. De foto’s in het boek zijn echt prachtig, wat is Mascha toch een mooie vrouw! Op alle foto’s straalt ze en straalt ze ook een bepaalde kracht uit.

Inhoud

Het boek is opgedeeld in allemaal kleine hoofdstukjes, met een ander onderwerp. De hoofdstukjes lezen vlot weg en voor je het weet heb je een heleboel hoofdstukken gelezen. Mascha neemt je echt mee vanaf haar jeugd tot hoe Mascha nu is en alles daar tussen in. Waarom ze heeft gekozen om zich volledig op Beautygloss te richten, maar ook hele leuke vriendinnen verhalen.

Ik vind het heel erg mooi om te lezen hoe Mascha rekening houdt met haar jongere lezers en ze vertelt dat ze hun best moeten doen op school. Ik denk dat ze ook een voorbeeld is voor heel veel meisjes op de middelbare school.

Ik vind het jammer dat ik heel veel interpunctie fouten zie in het boek. De zinnen lopen niet altijd even lekker en dubbel spaties vind ik erg slordig staan in een boek. Ik hoop dat dit in de latere versies er wel uitgehaald wordt, want het is echt super zonde. Foutjes kunnen gebeuren, dat heb ik ook regelmatig, maar voor een boek vind ik wel dat de spelling/interpunctie goed moet zijn. Ik vind het ook een boek die meer past bij de jongere doelgroep, dan bij mijn leeftijd van 26 jaar. Er komen veel levenslessen in voor die voor mij niet echt meer van toepassing zijn.  Bijvoorbeeld over voor het eerst verdienen, sparen, verliefd worden, nee durven zeggen en uit huis gaan. Uiteindelijk vond ik het ook niet vreemd meer dat het boek op de kinderboeken afdeling is ingedeeld.

Ik vond het wel weer leuk om te lezen dat Mascha hoe ze overkomt op het internet, ook overkomt in haar boek.

#maschahappylife

Mocht je meer willen lezen, dan kan je de gemaakte hashtag #maschahappylife volgen op twitter!

Mascha – Happy Life is dus te koop bij onder andere bol.com voor €14,95

Tags: