• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Kookboek | Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Kookboek | Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Ik heb al meerdere keren geschreven dat ik echt dol ben op koken. Ik plaatst dan ook wel eens recepten op mijn site, schrijf regelmatig over kookboeken en ik probeer er dan ook een heleboel uit! Ik vind het erg leuk om divers te eten en ik heb dan ook graag wat verschillende recepten bij elkaar in mijn keuken staan. Dit kookboek heb ik alweer een hele tijd in huis en ik kook er de laatste tijd erg graag uit! Dit is het kookboek van Leonie en Leonie heeft ook een blog “Gewoon wat een studentje ’s avonds eet“. Inmiddels studeert Leonie niet meer, maar bereid ze nog wel hele lekkere maaltijden voor niet al teveel geld. 

Ik volg de blog van Leonie al heel erg lang en vooral in haar begin tijdperk toen haar site helemaal nog niet zo populair was. Ik kwam op haar blog omdat ik graag diverse gerechten kook, die niet al te lang duren om te maken en niet honderden ingrediënten voor nodig heb. De gerechten moeten ook nog eens betaalbaar zijn, want met m’n weekbudget wil ik natuurlijk niet in één keer heel veel geld kwijt zijn voor een gerecht. Vooral vind ik het ook echt belangrijk dat je wel een idee hebt wat er allemaal in het gerecht moet. Ik wil best iets nieuws proberen én op zoek moeten naar een bepaald ingrediënt. Soms zie je alleen heel veel ingrediënten staan in een recept en ken je het allemaal niet én gebruik je het vervolgens ook allemaal niet meer.

Misschien dat je denkt dat het kookboek wel erg lijkt op Lekker & Simpel, maar dat vind ik totaal niet. Hele diverse gerechten in beide kookboeken en ik gebruik beide kookboeken met heel veel plezier. Het is niet dat ik de ene beter dan de andere vindt, beide zijn wel echt favoriet.

Ik moest heel erg lachen om de ‘idot proof’ en liet al aan Tim zien dat het recepten zijn voor hem haha. Hij kan wel wat dingen maken (recept volgen kan je al heel snel) maar hij vindt het echt niet leuk om te doen. Hij kon er wel om lachen! Ik vind de tekentjes in het boek sowieso heel erg leuk! Hoe lang het duurt, maar ook aan de hoeveelheid euro’s is te zien of het een goedkoop, middel of een duur gerecht is en of je er veel afwas van krijgt.

Het kookboek is opgedeeld in verschillende categorieën zoals burgers, of ik kan heus wel voor mijn zelf zorgen, salades, superfood of als je geld net binnen is. Ik moest lachen om de namen van verschillende categorieën! Echt heel erg leuk verzonnen!

De recepten vinden ik heel erg toegankelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van veel dingen die gewoon in de supermarkt liggen. Ik vind het een heel divers boek en ik ben erg blij dat ik dit kookboek aan mijn kookboeken heb toegevoegd. De Mexicaanse Ovenschotel vind ik echt heerlijk!