• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Broccolisoep met rode pesto & kipfilet

Broccolisoep met rode pesto & kipfilet

Ik ben echt dol op koken en ik merk dat ik in de zomer toch wat minder achter het fornuis sta. Ik maak regelmatig (koude) salades, maar in de zomer eten wij toch sneller buiten de deur, makkelijker en sta ik gewoon minder zelf te koken. Met 30 graden heb ik geen zin om aardappels te koken, of ingewikkelde recepten van Jamie Oliver in elkaar te flansen. In de herfst en winter probeer ik weer diverse dingen uit en komen er ook op de site weer wat meer recepten. Ik heb door de jaren heen al wat herfstrecepten gemaakt zoals deze pompoensoep, jachtschotel met appel, maar ook een lekker zoet recept ‘Cinnamonrolls‘ en appelflapjes.  Doordat ik snotverkouden was had ik trek in een lekker soepje, maar ik wilde ook weer eens wat nieuws proberen. Geen standaard kippen- of groentesoep dus, maar ik maakte een Broccolisoep met rode pesto & kipfilet. De rode pesto stond nog in de koelkast en moest maar eens gebruikt worden. Ik combineerde van alles wat in een soepje en het pakte heel erg goed uit! Een lange tijd geen recept online op m’n blog, maar de komende tijden komt er weer allemaal lekkers online.

Ingrediënten:

  • 1,5 liter gekookt water
  • Stronkje broccoli
  • Geraspte kaas naar keuze
  • 1 kipfilet
  • Verse zwarte peper
  • 150 gram soepgroenten
  • Verse pesto (ik gebruikte rode)
  • 1 grountebouillonblokje

Bereiding:

Breng 1,5 liter water aan de kook. Maak de broccoli schoon en snijd de broccoli in kleine roosjes. Voeg het bouillonblokje en de roosjes broccoli toe aan het kokende water en laat dit voor zo’n 10 minuten koken. Voeg daarna de pesto, de gekruide kipfilet (even gekruid met zwarte peper), en de soepgroenten toe. Laat dit nog een keer 10 minuten koken. Ik vind het zelf lekker om peterselie in de soep te doen, maar dat is niet iets wat iedereen lekker vindt. Broccoli en kaas is een heerlijke combinatie, dus als garneer strooide ik er een handje geraspte kaas over heen.

Mocht dit nou niet echt je ding zijn, maar je wilt wel inspiratie voor andere gerechten, neem dan eens een kijkje in de categorie Food. Ik vond het echt heel erg lekker en ga het snel weer eens maken. Ik ben dol op soep met de koudere dagen. Lekker met een stokbroodje met wat lekkers erbij.