• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
Catrice Prime and Fine | Eyeshadowbase

Catrice Prime and Fine | Eyeshadowbase

Een tijdje geleden liet ik wat nieuwe producten van Catrice zien in deze shoplog. De review van het oogschaduwpalette en de lipsticks staan inmiddels online. De foundation en deze oogschaduwbasis wilde ik even uitgebreid testen voordat ik mijn uitgebreide mening erover kan uiten. Ik wilde namelijk de Catrice Prime and Fine | Eyeshadowbase testen op een gewone werkdag, maar ook met avondje uitgaan en een hele lange dag waar ik de hele dag de deur uit ben tot ’s avonds laat. De verpakking vind ik echt prachtig, daar was ik meteen van onder de indruk.

Verpakking

Catrice heeft de laatste jaren flink wat geinvensteerd in mooie, duurdere verpakkingen. De prijs van Catrice is daarmee wel iets meer omhoog gegaan, maar ik vind de verpakkingen wel echt veel mooier en luxer. Kijk naar deze mooie oogschaduwbasis, die er enorm luxe uitziet. Het ziet er zeker niet uit als een budgetproduct, het zou zo van een high-end merk kunnen zijn. Het enige wat een nadeel kan zijn, is de laatste restjes van het product er goed uit krijgen. Ik denk dat je het product niet helemaal goed kan opmaken, omdat je er op een gegeven moment met het kwastje/applicator niet goed meer bij kan.

Onderdeel van de Prime and Fine lijn

De Prime and Fine lijn is een primer-lijn van Catrice. De Prime and Fine lijn bevat fijne primers voor het gezicht, ogen en fijne poeders om te poederen. Ik vind heel veel producten uit de Prime and Fine lijn prettig, behalve deze Prime And Fine Anti-Red Base. In mijn review was ik niet al te negatief, maar uiteindelijk heb ik het product toch weinig gebruikt, omdat ik gek werd van de glitters in een basis (!).

Oogleden worden optimaal voorbereid op oogmake-up dankzij deze oogschaduwbasis. De lichte textuur in een naturel nude tint is gemakkelijk aan te brengen en gelijkmatig te verdelen met de flock applicator. De ideale voorbereiding voor je oogleden. De Eyeshadow Base verbetert de kleurintensiteit en helderheid van de oogschaduw, de kleurpigmenten blijven langer mooi en de basis voorkomt dat de kleurpigmenten zich ophopen in de plooi van het ooglid.

Ik heb heel erg lang de oogschaduwbasis van Essence gebruikt en deze vind ik prettig! Voor zo’n 1o uur houdt deze prima bij mij, maar ik moet daar niet nog een avondje mee gaan stappen. M’n favoriete oogschaduwbasis allertijden is Painterly van MAC. De perfecte tint voor mijn oogleden en zorgt er voor dat mijn oogschaduw echt uren blijft zitten. Ik kan het in de ochtend aanbrengen en daar de hele dag mee rondlopen en ook nog even een dansje doen in een club.

De oogschaduwbasis heeft een veel lichtere kleur dan mijn huidskleur en voelt heel erg zacht aan. De oogschaduwbasis voelt iets vettiger en romiger aan dat ik gewend ben van een oogschaduwbasis. De paintpot is natuurlijk makkelijk smeerbaar, maar op één of andere manier vind ik die iets droger aanvoelen. De oogschaduwbasis van essence is ook wat minder romig.

Bovenste swatch zonder de oogschaduwbasis en de onderste met een laagje oogschaduwbasis eronder. Het pigment van de oogschaduw wordt beter opgepakt met de basis eronder, het is krachtiger en het glanst ook wat meer.

De werking

De oogsschaduwbasis blijft een werkdag prima zitten, maar ik merk wel dat de oogschaduwbasis minder goed is dan de MAC paintpot. Een werkdag gaat prima, maar als je daarna nog wat anders gaat doen merk je toch dat je oogschaduw ondanks de basis in de lijntjes gaat trekken. Een avondje uit is ook wel wat heftig voor deze oogschaduwbasis omdat je het dan ook wat warmer hebt, als je uit bent in een grote club. Van dansen, lichten op je gezicht en de hele avond lekker druk doen, krijg je het soms best warm van. Ik vind deze basis prima voor een werkdag, maar wil je de hele dag én nacht plezier ervan dan raad ik je deze toch niet aan. Voor de prijs vind ik de werking prima én voor een werkdag gebruik ik deze graag.

Deze oogschaduwbasis is te koop voor €3,59 en dat is een prima prijs voor deze oogschaduwbasis!

Tags :